To je to što me zanima!

Bruno Marić dogovorio: U HNL-u od sljedeće sezone danski suci

U ime HNS-a suradnju su potpisali predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić te dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan. Prošle sezone u HNL-u su bili bugarski i ciparski suci
Vidi originalni članak

Na sjednici IO-a Uefe u Limassolu potpisana je suradnja hrvatskog, danskog i ciparskog saveza o razmjeni sudaca za sezonu 2023/24.

POGLEDAJTE VIDEO: Marić o penalu za Dinamo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ime HNS-a suradnju su potpisali predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić te dopredsjednik HNS-a Slavko Prišćan. Prošle sezone u HNL-u su bili bugarski i ciparski suci.

Sastanku i potpisivanju sporazuma je nazočio i Zvonimir Boban kao čelni čovjek Uefe za razvoj nogometa.

- HNS neće odustati od međunarodne razmjene sudaca. Siguran sam da ćemo ovakvim i sličnim potezima samo dobiti. Dobit ćemo puno benefita, nemamo što izgubiti. Ovako se i naši suci mogu pokazati u inozemstvu, dok naši klubovi ovako upoznaju i druge suce te se tako vraća povjerenje u hrvatsko suđenje - komentirao je Marić prošle sezone strane suce u HNL-u.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • MA1007_1 27.09.2023.

    Dinamu može suditi i Jakobušic , opet bi bio prvi , a nekima nece pomoči ni svijetska sudačka elita , jer jednostavno nemaju kvalitetu u igračkom kadru.

  • masterb 26.09.2023.

    Evo, kao netko tko prati Dansku ligu relativno redovno, kao i druge Skandinavske lige, mogu rec da cemo vidjeti bolje sudenje u HNL u smislu da ce se manje sjeckat igra, da ce var potencijalno brze radit i da ce biti vise kartona zbog prigovaranja. Rubni penali ce se i dalje desavati i odredeni klubovi i dalje nece biti zadovoljni. Na kraju krajeva oni nece biti zadovoljni nikada jer bezgresno sudenje ne postoji nigdje u svijetu, samo je u drugim ligama manje fokus na sudenju a vise na vlastitim greskama u utakmicama koje gube.

  • Lola Slavonska 26.09.2023.

    Ajd konačno ako dođu strani suci Pupi i adezej i ajdug neće moći utjecati na suđenje i borit će se opstanak u prvoj hnl 💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare