To je to što me zanima!

Brutalni istrebljivači iz antidopinške komisije

Antidopinške agencije traže od sportaša da svake sekunde znaju gdje se nalaze, a ako ne mogu dati urin kad ga zatraže, cijeli dan će ga pratiti
Vidi originalni članak

Čovjek je u suzama pokapao tek rođenog sina. Prišli su mu i kao da je sve to normalno rekli:
- Gospodine Van Impe, mi smo iz antidopinške agencije i došli smo po vaš uzorak urina.
Nevjerojatno, u najmanju ruku bolesno, ma koliko god današnji sport bio zatrovan svakakvim dopingom. No ovo je samo jedan u nizu primjera tiranije koju te agencije provode nad sportašima, prije svega onima koji se bave individualnim sportovima. I, doslovno, onog trenutka kad dođe uspjeh, za sve njih završava normalan život. U svakom trenutku te antidopinške agencije moraju znati gdje se nalaze, u koliko im je točno sati trening, gdje su prije i poslije njega, na koja natjecanja idu pa čak i kad su sportaši na odmoru točnu adresu gdje su odsjeli. I nije li tako, nadrapali su!
Za primjer, Blanka Vlašić mora dati kompletni raspored za tri mjeseca unaprijed i, prema tom rasporedu, svako malo negdje je sačekaju da naprave dopinšku kontrolu. Razboli li se ili zakasni iz bilo kojega drugog razloga, zaradila je minus. Ako skupi tri minusa, slijedi drastična kazna, bila dopingirana ili ne. A u slučaju da netko od sportaša ne može dati urin u trenutku kad dođu po njega, slijedit će ga cijeli dan sve dok napokon ne bude mogao. Ma svaka čast borbi protiv dopinga, on je danas veliko zlo. Ali način na koji te agencije to rade nema veze sa zdravom pameću. Jer ne dati čovjeku da pokopa u miru vlastitog sina...

VLAŠIĆI PROTESTIRALI
Najbolja visašica svijeta Blanka Vlašić samo je jedna u nizu atletičarki koja nema normalan život zbog antidopinških agencija, a njen otac Joško zbog tog je i IAAF-u poslao prosvjedno pismo.
- Zamislite da vam se dogodi nešto na putu do treniga i vi zakasnite. A ove ne zanima koji je razlog, samo vide da vas nema.

STRAHIJA BOLESTAN I SUSPENDIRAN
Zbog propusta antidopinške agencije Marku Strahiji umalo je uništena plivačka karijera. Kad je prije nekoliko godina prvi put “pao”, inspekcija je došla na bazen u Rijeci, ali njega nije bilo. Iz kluba su ga nazvali, objasnili o čemu je riječi i on se vrlo brzo pojavio. Iako je bio već tada bolestan, zaradio je suspenziju.

MIHOLJEVIĆ: KOD MENE NEĆE UĆI
Ne iznenađuje me ovaj primjer. Moje kolege su pričale da su im inspektori znali preskakati ograde, ulaziti u spavaće sobe. Kod mene neće ući. Moja djeca to ne moraju gledati. Neka osiguraju neki prostor i sve je u redu. Inspektori znaju biti krajnje degutantni, rekao je biciklist Vladimir Miholjević i dodao:
- Jedan Gattuso ih odj..., a nama daju suspenzije.

"ZNAJU SE POJAVITI SEDAM PUTA U DVA TJEDNA"
Živim s tim da im moram faksom slati promjene prebivališta. Nekada ih sportaši neće vidjeti mjesecima, a nekada će se pojaviti sedam puta u dva tjedna. Podržavam ih jer čine sve da je sport čist. Nikada nisam imala neugodnosti jer znam da rade svoj posao, rekla je Brkljačić.

KAJAKAŠI SE ČISTE?
Do prije nekoliko sezona ruski su kajakaši izbjegavali natjecanja uoči Olimpijskih igara. Navodno su “čistili” organizam za OI.

NOGOMETAŠI DAJU KRV
Na Euru će se prvi put uzimati od nogometaša i krv. Do sada je bila praksa da uzimaju samo urin

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nix_zgd 18.03.2008.

    uf...ovaj miholjević je opasan...još da za njega čujem na terenima i super

  • sifra10 18.03.2008.

    udrugabu... ako se bavis atletikom i malo te muci sujeta ili joj godinama puses iza ledja pa sad imas ovakve komentare?Raspitaj se tko se nedavno odazvao na kontrolu od HOO ,a koje sportasice to nisu mogle ?

  • udrugabu 18.03.2008.

    ..e moja Brkljačićko koja si ti mustra..otišla si kod Mađara(nemaju bacača koji nije \"pao\" na testu) i preko noći nabila mišićnu masu i poboljšala najbolji rezultat za 6 metara, a po medijima pljuješ druge sportaše i sportove..baš me zanima kad će i tebe uloviti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare