To je to što me zanima!

Brzi i žestoki: Do naslova igrom kakvu je Jurčić želio

Krunoslav Jurčić po dolasku u Dinamo rekao je kako želi da njegova momčad igra agresivno kao Liverpool te atraktivno kao Wengerov Arsenal
Vidi originalni članak

Mokre košulje od šampanjca Krunoslav Jurčić s igračima je slavio prvu trenersku titulu u karijeri. Osmijeh mu nije silazio s lica.
- Uh... Znam da me onaj pravi, mukotrpni posao tek čeka - izjavio je Jurčić. Titulu je posvetio svom učitelju, pokojnom Zdravku Jurčiću Mišu.
- Kako bi on bio sretan da može vidjeti sve ovo - pričao je Dinamov trener.
Klupu “modrih” preuzeo je u ožujku i rekao kako želi da Dinamo bude agresivan poput Liverpoola te atraktivan poput Arsenala. Mnogi su se tada smijali Jurčiću, predviđali da neće dugo izdržati na klupi. Morao se “hrvati” i s Hajdukom, koji je ove sezone napokon bio pravi konkurent Dinamu u borbi za prvo mjesto. Nakon početnih muka i nešto lošijih utakmica “modri” su proigrali i u završnici osvojili prvenstvo, a u prvoj utakmici finala Kupa na Maksimiru pobijedili su Hajduk 3-0.
- Na momente smo igrali baš kako želim - kaže Dinamov trener.
Igrače je na početku “nagazio”, neki su se i žalili na njegove metode, ali dobro je posložio momčad koja je napokon počela igrati i nekoliko zadnjih utakmica odigrala vrlo dobro. No, kako je Jurčić već najavio, tek sad ga čeka pravi posao. Put do Lige prvaka je znatno olakšan i bit će to najveći ispit za Krunoslava Jurčića.
 
ZBOG ČEGA JE JURČIĆ ZASLUŽIO ČESTITKE...

UVEO DISCIPLINU
Vidi se čvrsta ruka, i sam priznaje da je veliki pobornik reda i discipline. Otkad je došao, nije bilo nikakvih “iskakanja” ili nereda.

UČVRSTIO OBRANU
Zadnjih godina obrana je veliki Dinamov problem, pogotovo u ozbiljnim utakmicama. S Kovačem i Bišćanom obrana izgleda vrlo pristojno.

POPRAVIO ATMOSFERU
U vrijeme Branka Ivankovića atmosfera je bila vrlo loša. Jurčić je pobjedama i dobrom igrom vratio dobru atmosferu, više nema klanova.

OTKRIO MLADE IGRAČE
Ivan Tomečak najveće je iznenađenje ovog prvenstva, Tomislav Barbarić igra sve češće, Milan Badelj jedan je od oslonaca igre...
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • gunnerOS 18.05.2009.

    Jbt kao da su ligu prvaka osvojili maestralnom igrom protiv Barcelone a ne neku kanal ligu ko sto je smjesni HNL.. bas me zanima sta ce se pisati poslje jos jedne ocajne euro jeseni..smece od lige..

  • Ira27 18.05.2009.

    Fascinatno je koliko neki bježe od pisanja istine...zašto nigdje nije ispisana Kelavina pjesmica i \"slavlje\" Dinamovih igrača. Pa ne možete toliko očito jedne blatit, druge štitit! Naravno, brojim sekunde dok me ne maknete jel da?

  • buffon_boy 18.05.2009.

    ....pa i tebe antiša :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare