To je to što me zanima!

Brži od kiše: Cijeli Zadar trči! 'Wings for life' s 9000 trkača

Utrka 'Wings for life' kreće danas u 13 sati sa zadarske rive. U isto vrijeme trči se na još 11 lokacija u svijetu, novac prikupljen od starnih brojeva (160 kuna) ide za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine
Vidi originalni članak

Rekordni broj trkača, njih 9000 startat će danas u 13 sati sa zadarske rive u humantarnoj utrci Wings for life. Ukoliko ste kupili voucher možete se upisati u startnu listu, ako niste - možete skinuti aplikaciju i svejedno trčati, bilo samostalno ili u sklopu zadarske utrke. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vremenska prognoza je loša i danas poslijepodne, iza 15 sati na širem zadarskom području očekuje se kiša, no utrka će, nadamo se, biti gotova prije pljuska i u 13 sati će sigurno najmanje 9000 ljudi, koliko ih je platilo kotizaciju, krenuti zadanim rutama kroz zadarske ulice pa potom u pravcu Biograda, zbog čega će  poslijepodne biti zatvorena i Jadranska magistrala..   

Utrka je ovo u kojoj ne postoji klasična ciljna vrpca, pravilo je da presretačko vozilo kreće 30 minuta nakon starta na rivi i kreće se zadanom brzinom, a kada vas prestigne - utrka je za vas gotova. Za svakog pojedinog trkača aktivira se u tom trenu čip i točno se zna koliko je istrčao, onaj kojeg zadnjeg "ulovi" presretačko vozilo pobjednik je čitave zadarske utrke.

Povratak na start je organiziran. Negdje na 15. kilometru u Sukošanu, organizira se roštiljada za sve trkače i oko tisuću zadarskih volontera.

Želite li da vaše fotografije utrke završe u globalnom prijenosu, možete ih objaviti na društvenim mrežama uz hashtag #worldrun. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zebra 27 05.05.2019.

    Bravo, svaka čast.. U ovakvim slučajevima ni kiša ne može spriječit..

  • __Che__ 05.05.2019.

    A tko ih ganja?

  • cerat_1 05.05.2019.

    Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare