To je to što me zanima!

Budi IN: Podvodni ribolov - sport za ustrajne i hrabre

Amaterski pristup podvodnom ribolovu uglavnom završava neslavno i radi više štete nego koristi, stoga dobro proučite sve naše upute i savjete
Vidi originalni članak

Osamdesetih godina, u bivšoj državi, podvodni ribolov smatran je ozbiljnim prekršajem. U slučaju da vas je morski primjerak žandara ulovio s podvodnom puškom, država bi vam otela kompletnu opremu i nabila kaznu od koje je bolio novčanik, a ako ste bili već poznati prijestupnik oteo bi vam i čamac. Dozvole nisu postojale i krivolov je bio ozbiljno povlačenje vraga za rep.
Svi renomirani krivolovci u viškom akvatoriju posjedovali su dalekozor (kanočal) kojim se promatrao milicijski gliser koji je obično bio parkiran u Viškoj luci. Tijekom jutra promatrao se gliser i bilo je jako bitno uočiti na koju stranu isplovljava, ako isplovljava. Ako bi išao na desnu, lovilo se na lijevoj strani i obratno. Dobar „heads up" je vrijedio zlata, pa se tako cijenila informacija o kvaru motora , vojnoj vježbi ili sličnoj okolnosti koja bi morsku žandarmeriju odvukla od progona krivolovaca.

Više na budi.in

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare