To je to što me zanima!

Budimir lovi Serie A: Arsenal? “Ma oni me sad ne zanimaju”

GLASINE Vidio sam da neki pišu kako me prate “topnici”, ali mene samo zanima utakmica protiv Trapanea u srijedu, rekao nam je Ante Budimir, napadač Crotonea
Vidi originalni članak

Velika Gorica, Zaprešić, Kajzerica, St. Pauli, Crotone... Tako izgleda dosadašnji put Ante Budimira (24), drugog strijelca Serie B. Iduća stanica, tvrde ozbiljni izvori iz Italije, mogao bi biti - London. I Arsenal!

- Iskreno, uopće me ne zanimaju takve glasine. Jedino me zanima kako dobiti utakmicu u srijedu, dolazi nam Trapani - javio nam se Budimir, koji je zabio devet golova ove sezone i vodi Crotone prema prvoj ligi.

- Svaki nogometaš želi igrati u Serie A, zar ne? E, to je moj cilj. Dobiti svaku sljedeću utakmicu, izboriti prvu ligu s Crotoneom i doći na veliku scenu. A te priče... Tko može znati što će se dogoditi u budućnosti - kazao je Budimir, svjestan kako bi odlazak iz Serie B u Arsenal bio, u najmanju ruku, nevjerojatna priča.

Uživa u Italiji, preporodio se nakon teških dana u njemačkoj drugoj ligi, iako oko njega uglavnom vlada - siromaštvo.

- Teško mi je i objasniti koliko je ovo siromašan kraj, koliko je grad nerazvijen, ne samo u usporedbi s drugim dijelovima Italije, nego i s nekim dijelovima svijeta - opisao je Ante život u gradu koji je točno na peti talijanske čizme i dodao:

- Igrališta, stadioni u Italiji generalno gledajući su sjajni, i naš je glavni teren dobar, ali travnjak na kojem treniramo je kriminalan, užasan, kao naši tereni u četvrtoj ligi.

Na takvim terenima, u takvim uvjetima, naš napadač i naš trener Ivan Jurić rade čudo.

- Njegov moto je samo rad i za mene nema nikakvog popusta, što mi se i sviđa. Zajedno gledamo prema prvoj ligi, da malo razveselimo ljude ovdje...

Idi na 24sata

Komentari 15

  • pravedni ja 21.12.2015.

    CROtone lipo ime

  • Oblivion 21.12.2015.

    Ipak je Serie B najjača druga liga u Europi...

  • strmi007 21.12.2015.

    nemojmo sad pretjerivati

Komentiraj...
Vidi sve komentare