To je to što me zanima!

Bugari su ogorčeni na suca: Pa što je to bilo, uništio nas je!

Sudac iz Francuske Benoit Bastien isključio je igrače Orlova tri puta i u mnogim situacijama oštetio bugarsku momčad, piše bugarski Standard
Vidi originalni članak

Bila je to utakmica kakva se ne viđa često, pogotovo pod ingerencijom Uefe. Osim ako ne gledate ekvadorske ili honduraške lige gdje su takvi scenariji sasvim normalni. Čak šest golova, ali zato i tri penala te tri crvena kartona. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U takvoj bizarnoj utakmici, kakvu Hrvatska, ali i bome Liga prvaka ne pamte, Dinamo je slavio protiv Ludogoreca (4-2) i prošao u play-off Lige prvaka gdje će se za bogatu novčanu nagradu i utakmice s najjačim europskim klubovima boriti protiv norveškog Bodo/Glimta. A o maksimirskoj utakmici još dugo će se pričati, pogotovo na bugarskom teritoriju. 

Prije deset godina, kada je Dinamo slavio golom Vide u osmoj minuti sudačke nadoknade, Bugari su opleli po sucima i hrvatskom klubu, taj susret proglasili krađom stoljeća, a ništa manje nisu ogorčeni ni nakon jučerašnjeg dvoboja. 

- Francuski sudac uništio Ludogorec s tri crvena kartona i dva penala u Zagrebu za 2:4 - glasi naslov na bugarskom portalu 24časa. 

Da je Bastien oštetio Ludogorec, tvrdi i Standard. 

- Sudac iz Francuske Benoit Bastien isključio je igrače Orlova tri puta i u mnogim situacijama oštetio bugarsku momčad.

Bugarski dnevnik jedini je priznao da je Dinamo zasluženo prošao dalje.

- Tjedan dana nakon poraza u Razgradu Ludogorec se morao nakloniti i u Maksimiru. Vidjeli su se brojni problemi u Ludogorčevoj obrani, nedostatak discipline u ključnim trenucima, kao i samopouzdanja u napadu. Bugarski prvak završio je s velikim primjedbama na račun francuskog suca Bastiena - napisali su oni. 

Oštar prema francuskom sucu bio je i bugarski Trud. Zanimljivo, na Maksimiru je bio i novi bugarski izbornik Mladen Krstajić.

- Pred novim izbornikom Orlovi su završili utakmicu s osam igrača, a francuski sudac Bastien popravljao je svoju statistiku dosuđenih penala.

Žalopojke i upiranja prstom u francuskog suca Bugarima neće pomoći. Dinamo će se boriti za Ligu prvaka, a njima slijedi dvomeč protiv Žalgirisa za plasman u grupnu fazu Europske lige. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Real_Madrid81 10.08.2022.

    Ma sve cisto ko suza jako grubo su igrali bugari zasluzeni svi crveni!!

  • tepaj 10.08.2022.

    Ovako nešto kad bi sudio netko u Hnl-u drugi dan bi bili uskok morh fbi cia uključeni u istragu 

  • 10.08.2022.

    a šta njima nije jasno? možda što je sudac bespotrebno pustio igru preko 3 minute nadoknade kada su zabili za 3:1? Moharami je trebao doduše dobiti crveni za prekršaj na kraju tekme.. tj drugi žuti ali veće je bilo sve gotovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare