To je to što me zanima!

Bundesliga: Gol Jajala, dva Podolskog, novi poraz HSV-a

U 90. su minuti Lukas Podolski i Milivoje Novakovič kombinirali da bi njihovu akciju elegantnom realizacijom okrunio hrvatski 23-godišnji veznjak Mato Jajalo
Vidi originalni članak

Nogometaši Kölna iznenadili su Bayer iz Leverkusena nanijevši mu pred domaćom publikom težak 4-1 poraz u lokalnom derbiju šestog kola njemačke Bundeslige...

Bio je to 53. bundesligaški dvoboj lokalnih rivala, a Köln je pobijedio prvi put nakon šestog travnja 1996. godine.

Pogubnima su se po domaću momčad pokazali Lukas Podolski i Milivoje Novakovič, koji su odigrali ključne role pri svim četirima pogocima gostujuće momčadi. Novakovič je sastav Stalea Solbakkena doveo u vodstvo u 44. minuti na asistenciju Podolskog, da bi potom slovenski centarfor dva puta asistirao njemačkom reprezentativcu za njegove pogotke, u 47. i 54. minuti. Konačno, u 90. su minuti Podolski i Novakovič kombinirali da bi njihovu akciju elegantnom realizacijom okrunio hrvatski 23-godišnji veznjak Mato Jajalo.

Simon Rolfes uspio je tek smanjiti na 3-1, a Andre Schürrle je neposredno prije Jajalova gola, u 90. minuti, zaradio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja.

Kölnu je ovo bila druga ovosezonska prvenstvena pobjeda i druga u gostima. I pri prethodnoj su zabili četiri gola: 4-3 slavili su u Hamburgu.

Lukas Podolski ove je sezone skupio već tri gola. Novakovič i Jajalo su, baš kao i Adil Chihi, na dva.

Peti je poraz ove sezone upisao "fenjeraš" HSV. Pred trenerom Michaelom Oenningom novi su teški sati nakon što je njegova momčad u Hamburgu izgubila od Borussije iz Mönchengladbacha 1-0. Na asistenciju Venezuelca Juana Aranga belgijski centarfor Igor de Camargo zabio je pogodak odluke glavom u 66. minuti. Mladen Petrić za Hamburžane je odigrao svih 90 minuta.

Oenning je tako upisao u 13. uzastopnu utakmicu bez pobjede na HSV-ovoj klupi. Pobijedio je jedino pri svom debiju 19. ožujka nadigravši Köln u Hamburgu 6-2.

Četvrtu su utakmicu od pet posljednjih izgubili nogometaši Wolfsburga, od kojih je Hoffenheim u Sinsheimu bio bolji 3-1. Preporođeni Ryan Babel zabio je četvrti ovosezonski pogodak, te je asistirao za jedan od dva gola 19-godišnjega brazilskog veznjaka Roberta Firmina, koji je također stigao do brojke od četiri postignuta pogotka.

Mario Mandžukić asistirao je za pogodak kojim su igrači Felixa Magatha smanjili na 2-1 u 67. minuti. Točnije, Hrvatov udarac glavom koji je obranio domaći vratar Starke Ashkan Dejagah poslao je u mrežu.

Mandžukić je igrao do 68. minute, dok je Srđan Lakić odradio svih 90 u redovima poražene momčadi.

Andre Mijatović odigrao je svih 90 minuta u domaćem remiju njegove Herthe s Augsburgom. U srazu dojučerašnjih drugoligaša riječki je stoper zaradio žuti karton.

Bundesliga, 6. kolo:

Bayer – Köln 1-4 (Novakovič 44, Podolski 47, 54, Jajalo 90 / Rolfes 70)

HSV – Borussia M. 0-1 (De Camargo 66)

Hertha – Augsburg 2-2 (Lell 46, Torun 57 / Hosogai 20, Callsen-Bracker 64)

Hoffenheim – Wolfsburg 3-1 (Babel 20, Firmino 23, 85 / Dejagah 67)

Nürnberg – Werder 1-1 (Wollscheid 62 / Ekici 24)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Peruzzi 17.09.2011.

    Ovaj HSV će još ispast iz lige... Kakav krah nekad velikog kluba...:/

  • ĆUSKIJA 17.09.2011.

    Najluđa liga...

  • user_38805 17.09.2011.

    Obori me Hertha za fine novce..

Komentiraj...
Vidi sve komentare