To je to što me zanima!

Butler je bez pokušaja za tricu utrpao 40 i vratio Heat u život!

Posljednji je put na NBA parketima to uspjelo Shaquilleu O'Nealu prije 18 godina. Ovaj put Lakersi su bili na poraženoj strani. Miami je pobijedio 115-104 i smanjio na 2-1 u finalnoj seriji
Vidi originalni članak

Nije bilo Bama Adebayoa i Gorana Dragića zbog ozljede ni u trećoj utakmici finala doigravanja NBA-a, ali to nije zaustavilo Miami da dođe do prve pobjede u seriji.

Heat je srušio Los Angeles Lakerse 115-104 i tako smanjio zaostatak na 2-1, a čudesnu je utakmicu, vjerojatno najbolju u karijeri, odigrao Jimmy Butler. Triple-double uz 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija bilo je previše za LeBrona i društvo.

"Brate, pokazao si zašto si vođa i srce ove momčadi", napisao mu je Dragić na Twitteru.

- Kako da drugačije kažem nego Jimmy J... Butler? Ovo je ono što on želi, što smo svi željeli. Teško je analizirati Jimmyja ili opisati ga dok ga ne osjetiš između četiri linije. Nadmoćan je, vrhunski natjecatelj i trebali smo ga - rekao je trener Miamija Erik Spolestra o svojoj zvijezdi.

Butler je tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je u finalima imao triple-double uz najmanje 40 postignutih poena. Druga su dvojica Jerry West i - LeBron James. I sve to bez ijednog upućenog šuta za tricu! Takvo što zadnji je put uspjelo Shaquilleu O'Nealu davne 2002.

- Bitno je da smo mi pobijedili, a to oko triple-doublea me ne brine. Neka u idućoj zabijem nula koševa pa me budete pitali i da to prokomentiram. Doći ću opet i reći istu stvar - kazao je Butler.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz njega, važan su dio u pobjedu Heata ugradili Tyler Herro sa 17 koševa, tri skoka i dvije asistencije te Kelly Oljinik, koji je također ubacio 17 puz sedam skokova i jednu asistenciju. 

Miami je već u prvoj četvrtini odjurio na 22-9, Lakersi su se vratili i prešli u vodstvom početkom druge, ali poslije toga Heat je dao gasa. Lakersi su u četvrtoj minuti zadnje četvrtine došli do tankog vodstva 91-89, no nisu imali snage boriti se do kraja.

LeBron? Osim što se mučio s Butlerom na leđima dobar dio utakmice, više od double-doublea nije mogao: 25 koševa, deset skokova i osam asistencija. Po 19 su ubacili Markieff Morris i Kyle Kuzma, a Anthony Davis "tek" 15. Nova runda finalnog nadmetanja na rasporedu je u noći na srijedu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • W Caffe 05.10.2020.

    Adebajo se sigurno vraća u 4 utakmicu i Miami neće više biti tako lak zalogaj Lakersima i noćas su Lakersi propustili veliku priliku da riješe ovo finale na lak način i žao mi je za Dragiča igrao je ovaj playoffs fenomenalno i s njime u onakvoj formi ja sam očekivao izneneđenje a što se tiče Butlera,maestralna utakmica...

  • Zgthestrongest :D 05.10.2020.

    Ma ja isto mislim da su prve 3 cetvrtine odigrali s primisli "lako cemo".Msm ja sam isto samo cekao kada ce krenuti i domzadnjih 5 min bio uvjeren da ce okrenuti.Ali oke, ako su sve 4:1 zas ne bi i finale tako:) Bar sada imamo opet pravu cetvrtu utakmicu) I da Buttler je odigrao cudesno,skoro pa bih mu sam za ovo dao MVP finala nagradu :)

  • ChandlerBing4 05.10.2020.

    Potcjenjivanje protivnika i nevjerojatna partija Butlera i onda svakako dode do ovoga. Ali vise se to nece desiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare