Obavijesti

Sport

Komentari 9

Butler je bez pokušaja za tricu utrpao 40 i vratio Heat u život!

Butler je bez pokušaja za tricu utrpao 40 i vratio Heat u život!

Posljednji je put na NBA parketima to uspjelo Shaquilleu O'Nealu prije 18 godina. Ovaj put Lakersi su bili na poraženoj strani. Miami je pobijedio 115-104 i smanjio na 2-1 u finalnoj seriji

VIDEO

Nije bilo Bama Adebayoa i Gorana Dragića zbog ozljede ni u trećoj utakmici finala doigravanja NBA-a, ali to nije zaustavilo Miami da dođe do prve pobjede u seriji.

Heat je srušio Los Angeles Lakerse 115-104 i tako smanjio zaostatak na 2-1, a čudesnu je utakmicu, vjerojatno najbolju u karijeri, odigrao Jimmy Butler. Triple-double uz 40 poena, 11 skokova i 13 asistencija bilo je previše za LeBrona i društvo.

"Brate, pokazao si zašto si vođa i srce ove momčadi", napisao mu je Dragić na Twitteru.

- Kako da drugačije kažem nego Jimmy J... Butler? Ovo je ono što on želi, što smo svi željeli. Teško je analizirati Jimmyja ili opisati ga dok ga ne osjetiš između četiri linije. Nadmoćan je, vrhunski natjecatelj i trebali smo ga - rekao je trener Miamija Erik Spolestra o svojoj zvijezdi.

Butler je tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je u finalima imao triple-double uz najmanje 40 postignutih poena. Druga su dvojica Jerry West i - LeBron James. I sve to bez ijednog upućenog šuta za tricu! Takvo što zadnji je put uspjelo Shaquilleu O'Nealu davne 2002.

- Bitno je da smo mi pobijedili, a to oko triple-doublea me ne brine. Neka u idućoj zabijem nula koševa pa me budete pitali i da to prokomentiram. Doći ću opet i reći istu stvar - kazao je Butler.

Pokretanje videa...

Kobe Bryant mural 00:31

Uz njega, važan su dio u pobjedu Heata ugradili Tyler Herro sa 17 koševa, tri skoka i dvije asistencije te Kelly Oljinik, koji je također ubacio 17 puz sedam skokova i jednu asistenciju. 

Miami je već u prvoj četvrtini odjurio na 22-9, Lakersi su se vratili i prešli u vodstvom početkom druge, ali poslije toga Heat je dao gasa. Lakersi su u četvrtoj minuti zadnje četvrtine došli do tankog vodstva 91-89, no nisu imali snage boriti se do kraja.

LeBron? Osim što se mučio s Butlerom na leđima dobar dio utakmice, više od double-doublea nije mogao: 25 koševa, deset skokova i osam asistencija. Po 19 su ubacili Markieff Morris i Kyle Kuzma, a Anthony Davis "tek" 15. Nova runda finalnog nadmetanja na rasporedu je u noći na srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani