To je to što me zanima!

C. Semenya smije zadržati zlatnu medalju sa SP-a...

Caster Semenya smije zadržati medalju i ostale počasti svjetske atletske prvakinje nakon što su u IAAF-u procijenili da je nevina, tj. da je žena...
Vidi originalni članak

Objavili su tu informaciju iz južnoafričkog Ministarstva sporta, nakon što su iz IAAF-a u srijedu obznanili da neće izlaziti u javnost s rezultatima testiranja spola 18-godišnje južnoafričke srednjeprugašice, koja je pomela konkurenciju na SP-u u Berlinu u utrci na 800 metara. Osim zlatne medalje, Semenyi ostaje vrijediti postignuto vrijeme, a smije zadržati i novčanu nagradu. Rezultat je to sporazuma Semenyinih i IAAF-ovih odvjetnika. Zaključak je da ona sama nije počinila nikakav prijestup. Na inzistiranje južnoafričkih institucija civilnog društva da se IAAF mora bezuvjetno ispričati mladoj srednjeprugašici, krovna je organizacija priopćila:
“Duboko smo ražalošćeni činjenicom što se informacija interne i povjerljive prirode uopće pojavila u javnosti. IAAF je siguran da je nitko od njegovih članova nije pustio u javnost.”
Iz Ministarstva sporta su na kraju objavili da će Caster sama odlučiti hoće li nastaviti karijeru:
“Implikacije znanstvenih nalaza na Casterinu slučaju bit će joj dane na uvid i ona će nakon toga sama donijeti odluku o vlastitoj budućnosti. Što god odluči, na nama je da to poštujemo”, priopćili su iz Ministarstva, ma što to značilo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JAX 19.11.2009.

    hm dakle sud je odlucio ipak je zensko

  • astral_angel 19.11.2009.

    ja ne razumijem kak žena može imati ovoliku količinu testosterona? ako je dobrovoljno pristala na hormonalne terapije istima, trebalo bi ju kazniti jer se to neka vrsta dopinga

Komentiraj...
Vidi sve komentare