To je to što me zanima!

Čabraja: Poništeni gol i crveni? Ha, to možda nije trebalo suditi

Ljepše bi bilo otvoriti pobjedom u Maksimiru, ali zašto ne pobijediti Osijek? Kačavenda mi je rekao da će se vratiti za šest mjeseci, rekao je Silvijo Čabraja nakon poraza na startu HNL-a
Vidi originalni članak

Silvijo Čabraja nakon 22 minute ogleda protiv Dinama mogao je itekako biti zadovoljan jer je imao 2-0 u džepu uz jedan poništen gol, no s Maksimira ipak odlazi bez boda. "Modri" su do 35. izjednačili dvama golovima Josipa Drmića, a pobjedu im je u 91. donio Luka Menalo (3-2).

- To je nogomet. Prošle sezone smo mi zabili u 90., 91. minuti, teško je. Nakon isključenja smo se povukli, Dinamo je moćna momčad i ima kvalitetu. Tu su nas lomili do pobjedničkog gola, a imali smo šansu vratiti i utakmicu na 3-3. Mislim da je publika uživala, vidjela je šest golova, jedan poništen. Sezona je otvorena kvalitetnom utakmicom - kazao je trener Lokomotive za MAXSport.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dobro su počeli, a onda je ušao Josip Drmić...
 
- Dinamo je pojačao i bio je bolji do kraja prvog poluvremena. U drugom dijelu je bilo izjednačeno do isključenja, a onda je Dinamo iskoristio prednost.

Sudac Dario Bel gledao je snimku u dvije situacije. Kod gola Sandra Kulenovića pri rezultatu 1-0, koji je poništio zbog faula Vinka Solde na Arijanu Ademiju, i kod starta Matea Marića nad Stefanom Ristovskim 13 minuta prije kraja. Je li to trebalo dosuditi?

- Možda nije trebalo. Suci su tu, oni odlučuju. Vidjet ćemo, pogledat ćemo. Ali utakmica je završila, idemo se okrenuti Osijeku i idemo dalje - kazao je Čabraja.

Slijedi domaća utakmica protiv Osijeka 24. srpnja.

- Svi su protivnici teški. U dva mjeseca u Ligi 10. igrate protiv svih. Naravno, ljepše je otvoriti sezonu pobjedom ili pozitivnim rezultatom iz Maksimira, ali zašto ne pobijediti sad Osijek - pitao se.

DINAMO OKRENUO LOKOMOTIVU Čačić: Još nismo u petoj brzini. Skupo će ovo koštati u Europi...

Kakva je situacija s Lukasom Kačavendom?

- Rekao mi je da je za šest mjeseci natrag, 21. siječnja. Posvetit će se toj ozljedi i sebi i nadamo se što bržem oporavku.

- Publika i široko gledateljstvo je moglo uživati, pet golova, dobro otvaranje sezone. Nažalost, nismo izdržali do kraja, sačuvat prednost, pa ni remi. Poremetio nas je ulazak Drmića, ali smo drugo poluvrijeme bili u egalu, nije Dinamo bio bolji od nas. Čak bih rekao da smo bili bolji do isključenja Marića, to nas je poremetilo, Dinamo je stisnuo i to ih je nagradilo. Utakmica je mogla završiti i 3-3, čestitke Dinamu na pobjedi - remizirao je Čabraja.

Kako komentirate suđenje? Poništen gol Kulenovića i isključenje Marića?

- Suđenje sam jednom rekao da ne želim komentirati, tu mogu biti subjektivan. U konačnici ljudi su to vidjeli na televiziji, to su sudačke odluke i ja ih moram poštivati.  

Kako ste zadovoljni mladim Smakajem, asistentom za prvi gol?

- Da, izvadio sam ga zbog žutog kartona, još prošle sezone je odigrao dva dobra poluvremena, on je kod nas od pionira, to su naše mlade snage. Vjerujemo u naše mladiće, vjerujem da će i postati dobar nogometaš. Kažem, drugim poluvremenom ne mogu biti nezadovoljan, Dinamo ima kvalitetu i znali su iskoristiti naše pogreške.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Maxo_1 16.07.2022.

    Pa Osijek smijete pobjediti..vjerijatno ce vas i sudci pogurati...za razliku od jucer..

  • kp 16.07.2022.

    100% nije jer bilo je sumljivo ali Dinamo je Dinamo.Početak već sudac- War 50-50%.Dinamovac naletio na igraća Lokomotive ovaj stavio ruke i tu ga možda gurnuo možda.Ali nadam se da neće biti takvih puno prekršaja jer se moglo svirati i jednim i drugim ali uvjek prevagne veći klub.Rijetko da svijetski prvak izgubi na bodove nap.boks mora nokaut ili 100 udaraca očiti dati da bi pobjedio.Meni je ovaj prekršaj sumljiv Dinamovcima vjerojatno nije ali to je i normalno.

  • Ivan VK 16.07.2022.

    Čabraja izgubi po ko zna koji put na ovakav način ali nije mu bitno pazi šta će reći jer nada se da će u budućnosti sjesti na klupu GNK....sve smrad do smrada....

Komentiraj...
Vidi sve komentare