To je to što me zanima!

Čačić: Mi se možemo nositi sa svim reprezentacijama svijeta

Priželjkujem prije svega da prođemo skupinu, a onda je sve moguće. Svoje igrače pokušat ću pripremiti da idemo od utakmice do utakmice, rekao je Ante Čačić
Vidi originalni članak

Optimizam koji se pojavio u hrvatskoj javnosti ima svoje uporište u činjenici da su naši igrači u najboljim godinama, s dosta iskustva s velikih natjecanja, da su se etablirali u najboljim europskim ligama, da su standardni igrači i nositelji igre u klubovima poput Barcelone, Real Madrida, Juventusa i drugih, i to nam daje za pravo da nam samopouzdanje buja, rekao je Ante Čačić u video intervjuu za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatska je u skupini D zajedno s vrlo jakima Španjolskom, Turskom i Češkom.

- Skupina nam je vrlo kvalitetna. O Španjolcima ne treba previše govoriti, to je reprezentacija koja ima motiv da učini nešto što nikome do sada nije uspjelo, da tri puta bude prvak Europe za redom. Češka je vrlo mlada i poletna ekipa koja igra moderan nogomet, okomito i brzo. Nemaju velika očekivanja i mogu biti vrlo neugodni. S Turskom smo se često susretali, uvijek je bilo neizvjesno. To je reprezentacija koja igra s posebnom strasti. Tko god iz ove skupine prođe, ima šanse da bude ravnopravan bilo kome u eliminacijskom natjecanju.

Izbornik je po tko zna koji put ponovio kako je jedino čemu se nada pred Euro da mu svi igrači budu zdravi.

- Da bi prošli skupinu svi naši najvažniji moraju biti zdravi. Euro je možda i kvalitetnije natjecanje od SP-a. Nastojat ću svoje igrače usredotočiti da idemo od utakmice do utakmice. Priželjkujem prije svega da prođemo skupinu, a onda je sve moguće. Hrvatska se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu - zaključio je Čačić.
 

Idi na 24sata

Komentari 240

  • zdravko385 26.05.2016.

    ma ispadamo u prvom kolu .....

  • zdravko385 26.05.2016.

    gospodine Cacic, nepricajte gluposti,ko politicari....daleko smo mi od evropskog nogometa,kaoTIM !!!!

  • ChristopherLamb 26.05.2016.

    Samo zalaganjem do rezultata! Zna se tko osvaja EURO - to će najviše trčati, taj ga osvaja, ili se barem plasira jako jako visoko. To je današnji nogomet koji prolazi na velikim natjecanjima - brz tempo, brza igra sa do 2 dodira i predajom lopte. Svjetsko prvenstvo u Brazilu je osvojila Njemačka, reprezentacija koja je imala drugi najveći broj pretrčanih kilometara po utakmici - Hrvatska je tu bila pri samom dnu, te ne treba čuditi da nismo prošli ni skupinu: http://www.businessinsider.com/ranking-the-distance-covered-by-each-team-at-the-world-cup-2014-7 Sjećam se mislim da je bio pretprošli EURO - takav je slučaj i bio sa Rusijom, kada su sa mladim igračima, igrali izuzetno brz nogomet i daleko dogurali. Podrška našim reprezentativcima. Momci, nemojte nas razočarati, nego se borite svaku utakmicu kao da je posljednja, i nitko vam neće zamjeriti za nikakav rezultat ako ćete se boriti kao lavovi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare