To je to što me zanima!

Cadena Ser o D. Šukeru: Velikan ubojite ljevice...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Internetsko izdanje popularne španjolske radio postaje u svojoj rubrici posvećenoj legendarnim sportašima donosi priču o Davoru Šukeru
Vidi originalni članak

Bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca naziva se “božanstvenom ljevicom”, te se navodi da je “Hrvat razveseljavao mnoštvo obožavatelja Seville i Real Madrida”, te da je bio “najbolji strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva 1998.godine.”
“Postigao je mnogo golova i bio je jedan od najboljih ljevonogih nogometaša unazad nekoliko godina. Isijavao je talentom i tehnikom, a sada je posvećen radu u svojoj nogometnoj akademiji”, hvali Šukera Cadena Ser i nastavlja opisivanjem njegova nogometnog puta, pritom podsjećajući na dolazak rata koji je Osječanina usmjerio iz zagrebačkog Dinama u Sevillu.
“Došao je relativno nepoznat navijačima, no vrlo je brzo postao Sukerman”, piše Cadena Ser, te evocira Šukerove uspomene iz “kraljevskog kluba”.
- Ondje sam proveo najljepše dane u karijeri. Živio sam u najboljem gradu, igrao u najboljem klubu i sve svoje uspjehe uglavnom sam ostvario s Realom - citira se legendarna hrvatska “devetka”, te se dodaje da je Šuker “postao istinski idol Hrvata nakon osvajanja bronce na SP-u u Francuskoj, čemu se velik dio zasluga mora pripisati njegovih šest pogodaka”.
- Mnogo je slavnih igrača koji nisu osvojili Zlatnu kopačku. Osvojili smo treće mjesto, a ja sam se osjećao kao svjetski prvak. Iako, mijenjao bih svoju nagradu za zlato u Francuskoj - podsjeća se Šuker.
Nekoliko riječi posvećeno je i Šukerovoj tadašnjoj ljubavi Ani Obregon, ali i manje svijetlim stvarima iz njegove karijere vezanim uz suradnju s ubijenim menadžerom Dinom Pokrovcem, “čovjekom koji je surađivao sa zagrebačkim podzemljem”, nakon čega je i Šuker završio na policijskom ispitivanju.
“Investicije i nogometna škola Šukerova su sadašnjica. Vodi akademiju i pomaže španjolskim grupacijama pri kupnji nekretnina diljem Dalmacije”, završava Cadena opširno, prepuno pohvala, upoznavanje publike s hrvatskom nogometnom legendom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bosnia_80 31.01.2009.

    hrvatska je u povijesti imala, a ima i sada velikih igrača (doduše puno manje) ...medjutim za mene je Šuker No1...to je bio igračina! kad se samo sjetim reala sa šukerom i mijatovićem na jednoj strani i barselone sa ronaldom i rivaldom na drugoj strani....kakvi su to okršaji bili:) bojim se da ćete vi hrvati još dugo godina čekati da se pojavi dragulj kakav je bio šuker..

  • Pet - šest 30.01.2009.

    Šuker je često loše prolazio po medijima. Često se moglo čuti da je škrt ,bahat ,umišljen ,da je velik nogometaš ali nula od čovjaka ,da ne šljivi rodni Osijek ... A zapravo lošu reputaciju donio mu je sukob s novinarima. Dugo su novinari mogli što su htjeli u vezi repke ,ometat ih ,stalno bit uz njih... i nitko se nije htio svadit sa novinarima i reći im da to tako ne ide i da nogometaši trebaju mira. Nisu im to rekli ni iz savza ,ni iz stožera - jedini koji je to imao hrabrosti napraviti i pobuniti se bio je Šuker. I to mu novinari kikada nisu oprostili.

  • vidakeep 30.01.2009.

    prave riječi za velikog majstora Šukera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare