To je to što me zanima!

Čak četvorica Hrvata na Super Bowlu: Treneri, igrač, sudac...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U noći na ponedjeljak u 00.30 sati u 49. Super Bowlu sudarit će se četiri Hrvata. Trener Seahawksa, trener i igrač Patriotsa te glavni sudac NFL utakmice godine
Vidi originalni članak

Jako sam ponosan na obiteljsku tradiciju svog oca i svoju hrvatsku povijest . Nekoliko sam puta imao priliku posjetiti tu prekrasnu zemlju, zaista sam ponosan na tu baštinu, kaže Bill Belichick , trener New England Patriotsa .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On će se u noći na ponedjeljak u 00.30 sati suprotstaviti Peteu Carrollu u 49. Super Bowlu . Bit će to prvi okršaj Hrvata u finalu NFL-a jer je Pete Carroll, trener Seattle Seahawksa , podrijetlom također Hrvat. Njegovi djed i baka iz ondašnje Austro-Ugarske emigrirali su u SAD, a neprepoznatljivo prezime nosi jer je s očeve strane Irac.

REUTERS/PIXSELL

- Dosad sam jedini hrvatski okršaj imao s Nickom Saganom dok je vodio Miami Dolphinse - rekao je Belichick, čiji se djed prezivao Beličić i bio je iz Karlovca.

Patriotsi su ipak više “pohrvaćeni” od Seahawksa. Za momčad iz Bostona igra Rob Ninkovich . On je iz Chicaga, ali također vuče korijene iz Hrvatske . Njegovo obiteljsko stablo grana se na prezimena Bukovac, Starčević i Sičić .

REUTERS/PIXSELL

Noć Hrvata na stadionu u Phoenixu zaokružit će Bill Vinovich , glavni sudac utakmice.

I drugi Hrvati već su ostavili trag u NFL -u. David Diehl ponosno nosi istetoviran hrvatski grb na lijevoj nadlaktici, a zahvaljujući majci velik je hajdukovac, pa je 2011. posjetio Poljud . Stadion Indianapolis Coltsa The Lucas Oil Stadium dobio je ime prema Antunu Lučiću , Splićaninu kojeg smatraju ocem naftnog inženjeringa u SAD-u.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • azupanic1 30.01.2015.

    Bill se prezivao Biličić, a djed i baka su mu bili iz Draganića.

  • chaz michael michaels 30.01.2015.

    znači hrvati dobivaju tekmu

  • dario1983 30.01.2015.

    boze sacuvaj.....do neki dan pljuvali po dijaspori, a sad se pravimo vazni sa likovima koji hrvatsku ni na karti ne bi nasli....nahru kroat.....koji mentalitet to nema nigdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare