To je to što me zanima!

Hajduk teško srušio Istru, Umut promašio i šesti penal u sezoni, a Caktaš se preselio na klupu

Hajduk je u 19. kolu došao do sedme pobjede u sezoni. Splićani su teškom mukom pobijedili Istru 1-0 golom Umuta Nayira, a isti igrač je u prvom dijelu promašio penal...
Vidi originalni članak

Hajduk je niz od dva uzastopna prvenstvena poraza prekinuo minimalnom domaćom pobjedom protiv Istre, posljednjeg sastava na ljestvici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Agresivan ulazak u utakmicu splitskom se sastavu isplatio u 16. minuti kada je Todorović na desnom boku prevario Vojkovića te ubacio prizeman centaršut u gostujući peterac gdje se najbolje snašao turski centarfor Umut Nayir i skrenuo loptu u mrežu.

Desetak minuta potom imao je Umut idealnu priliku za drugi pogodak, nakon igranja rukom Tomaševića u svom kaznenom prostoru sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku, no udarac turskog napadača zaustavila je vratnica. Bio je to već šesti promašeni kazneni udarac Hajduka u ovom prvenstvu od deset koliko ih je imao na raspolaganju, a Turčin se pridružio Caktašu koji je promašio tri te Jradiju i Jairu.

Nakon što nije uspio povesti sa 2-0, Hajduk je pao u igri te je većim dijelom drugoga poluvremena čuvao minimalnu prednost. Gosti iz Pule pokušali su u završnici zaprijetiti domaćim vratima, no u svom sastavu nisu imali dovoljno napadačke kvalitete da dođu do pozitivnog rezultata.

Zanimljivo, večeras nije zaigrao kapetan Hajduka Mijo Caktaš koji je cijeli susret odgledao s klupe, a to mu se nije nijednom dogodilo otkako se vratio u Hajduk 2018. godine. Mijo je posljednji susret počeo s klupe prije tri godine pritiv Osijeka kada je ušao u nastavku, ali zbog loše forme u posljednje vrijeme trener Tramezzani ga nije ni koristio na današnjem susretu.

Peti Hajduk sada ima 23 boda, tri manje četiri manje uz dvije utakmice više od četvrte Rijeke, a tri više od šestog Slavena Belupa i sedmog Šibenika. Istra 1961 je ostala na 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • vedii888 04.02.2021.

    promašili šesti penal za redom.

  • Exterminator 04.02.2021.

    Mi smo se nažalos u**ali nakon vodstva 1 nula i promašenog penala , neka puca Jakoliš falili su svi do sada anyway , dobro je prošlo na kraju , a sada u lov mic po mic

  • jumar 03.02.2021.

    Kojem je jos klubu u ovoj sezoni sudjeno 10 penala? Zna li netko statistiku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare