To je to što me zanima!

Camp Nou postat će stadion preminulog Johana Cruyffa

Krenula je inicijativa navijača Barcelone koji žele da se ime stadiona iz Camp Nou promijeni u Johan Cruyff. Nisu prvi kojima je to palo na pamet. Nizozemci mijenjaju ime Amsterdam Areni
Vidi originalni članak

Dva igračka trofeja i 11 trenerskih, uključujući i prvi naslov europskog prvaka, nisu dovoljna uspomena na velikana. Stoga je krenula inicijativa navijača Barcelone koji žele da se ime stadiona iz Camp Nou promijeni u Johan Cruyff.

Nisu prvi kojima je to palo na pamet. Nizozemci su već odlučili da ime Amsterdam Arena uskoro odlazi u povijest.

- Jedva čekam trenutak u kojem ćemo preimenovati naš stadion u Arenu Johana Cruyffa. To je najveće priznanje koje mu možemo odati - rekao je Michael van Praag, predsjednik nizozemskog saveza.

U Kataloniji razmatraju dva prijedloga. Jedan je da se novi stadion, koji se počinje graditi za dvije godine, nazove Johan Cruyff, a druga da se Camp Nou odmah preimenuje. Ako se druga ideja realizira, prva utakmica s novim imenom bila bi najveća moguća: El Clasico protiv Reala u subotu.

Barcelona bi, uz ime stadiona, svojoj legendi posvetila još jednu gestu. Broj 14 otišao bi u mirovinu. Jedini dres koji je Barca dosad barem privremeno umirovila bio je onaj koji je nosio sadašnji trener Luis Enrique. Nakon što je završio karijeru 2004. godine, njegov broj 21 nitko nije smio nositi sve do 2006. godine, no vodstvo Primere naredilo je Kataloncima da ga vrate u upotrebu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • NIKE 29.03.2016.

    Mislim da će Barcelona u bližoj budućnosti stadion nazvati po Leu Messiju jer taj im je igrač živuća legenda , i nogometaš kakvog nikada nisu imali .Crujf je legenda , ali ipak nizozemac i dijete Ajaxa .

  • strmi007 29.03.2016.

    Ništa od tog

  • krilnik 29.03.2016.

    Cujes li Zagrebe? Maksimirski stadion se treba zvati Drazan Jerkovic arena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare