To je to što me zanima!

Capello dolazi po pobjedu: Englezi, mi vam vjerujemo

U Ukrajini će večeras oživjeti ili zauvijek umrijeti hrvatske nade u odlazak na SP. Osvoje li Englezi barem bod u Ukrajini, mi smo ponovno u igri...
Vidi originalni članak

Prije manje od dvije godine na Wembleyu zavili smo ih u crno, danas ih trebamo više nego ikada dosad. Hrvatske su nade večeras u rukama Engleza i Fabija Capella.
- Ne, mi nećemo igrati za Hrvatsku, igrat ćemo za sebe i svoje samopouzdanje. Želimo nastaviti niz i bez poraza završiti kvalifikacije - ohrabrujuće su riječi engleskog izbornika.
- Prvo poluvrijeme igrat ćemo u najjačem sastavu, a onda je moguće da nekim drugim igračima pružim priliku - rekao je Capello, a na upit zašto ne odmara najveće zviijezde u Ukrajini, odgovorio je:
- Pa nije ovo prijateljska utakmica, ovo su kvalifikacije za SP. Nema tu kalkuliranja. Uostalom, ove utakmice moramo shvatiti kao pripreme za Južnu Afriku. Capello tvrdi da ga nikakve kalkulacije ne zanimaju, samo želi da Engleska u svakoj utakmici pobijedi. Svjesni su toga i Ukrajinci, odavno su prekrižili mogućnost da im Englezi i Capello pomognu na putu do SP-a.
- Dobro ih poznajemo, igraju samo na pobjedu pa ćemo se morati osloniti isključivo na sebe. Cijela zemlja nestrpljivo očekuje ovaj susret, a igrači atmosferu osjećaju u razgovorima s prijateljima i obitelji. Svi koji su me prepoznali na ulici zaustavljali su me kako bi mi zaželjeli sreću. Svi razumiju koliki je teret odgovornosti koji je na leđima mene i mojih igrača - rekao je izbornik ukrajinske reprezentacije Oleksij Mihajličenko. Ukrajinci žive za tu utakmicu, živjet će i cijela Hrvatska. Sve nade tih 90 minuta bit će u nogama jedne od najjačih reprezentacija svijeta i možda najboljeg trenera na svijetu. Hoće li to biti dovoljno? Moralo bi biti. Englezi, mi vam vjerujemo...

MINUSI
Englezi su opušteni, a Ukrajinci moraju dobiti
U glavama engleskih nogometaša ipak će biti činjenica da su već osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo i možda će se malo paziti od eventualnih ozljeda. S druge strane, Ukrajinci ovu utakmicu jednostavno moraju dobiti i “poginut” će na terenu.
Andrij Ševčenko je Capellova noćna mora
Nevjerojatno, ali taj je čovjek uvijek mojim momčadima zabijao gol. Uvijek. Na Wembleyu ušao je u drugom poluvremenu i zabio, a uvijek mu je ulazilo i protiv mojih momčadi u talijanskoj ligi, rekao je Capello. Neka mu niz stane u Dnjepru...

PLUSEVI
Igra Ferdinand, najjači sastav u 1. poluvremenu
Capello će moći računati na Rija Ferdinanda, što je velik plus za englesku obranu. Udarna postava igrat će cijelo prvo poluvrijeme, a u nastavku će priliku dobiti neki igrači s klupe koji se žele nametnuti izborniku. Ako rano zabiju, Ukrajinci će se teško vratiti.
Englezi su oduvijek bili “fair play” igrači
Priče o tome da će Englezi pustiti Ukrajini kako bi se osvetili Hrvatskoj nemaju podlogu. Capellova nam je momčad utrpala devet komada i sada sigurno ne razmišlja o nama. Engleski je izbornik ionako najavio da kvalifikacije želi završiti s 10 pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • the.king 10.10.2009.

    Sad je smiješno pod ruriku + da igra Ferdinand.Bio je najgori,bolje da je bio doma.

  • tahuti 10.10.2009.

    bravo-mlatimudane- svi mole engleze i capela,kao da oni žele svoju dominaciju izgubiti radi bilo koga-baš ih briga za hrvatsku.oni jurišaju na SVE pobjede ,i titulu svjetskih prvaka. a bilić se na wembliju dovoljno osramotio grleći capela sa nekom svojom pametnom spikom,a ovaj mu okrene leđa. igrači mu mrtvi pijani,a on kuka i kuka. slabo je učio od Ćire. mamu bi im ćiroki za ovo.

  • Sick Sick Bastard 10.10.2009.

    Kakvi ruski plaćenici, igrali smo za sebe, mi smo bili fair do kraja kvalifikacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare