To je to što me zanima!

Capello: Samo su me Messi i Falcao impresionirali od prve

'Falcao je najbolji napadač svijeta. Genijalan je u 16-ercu. Impresionirao me zapravo na prvo gledanje, a to je dosad učinio samo jedan jedini nogometaš. On je Messi'
Vidi originalni članak

Fabio Capello, iskusni i sjajni talijanski nogometni stručnjak, trenutačno izbornik Rusije, startao je na svom novom poslu s dvije pobjede u prve dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2014. godine...

No, u razgovoru za La Gazzettu dello Sport nije toliko govorio o svojim ruskim impresijama, već o nečemu drugom što ga je obuzelo u posljednje vrijeme, a to je opčinjenost Radamelom Falcaom, kolumbijskim nogometašem.

- Stvarno se rijetko dam impresionirati, no Falcao je to učinio. Impresionirao me. On je apsolutno najbolji napadač današnjeg svjetskog nogometa. Genijalan je u suparničkom šesnaestercu. Impresionirao me, zapravo, na prvo gledanje, a to je dosad učinio samo jedan jedini nogometaš. On je Leo Messi - rekao je Capello.

O Falcau priča cijeli svijet, makar taj Kolumbijac već tri-četiri sezone igra sjajno. No, ove sezone je Falcao posebno raspoložen - u pet službenih utakmica ove sezone je zabio čak osam pogodaka. Ne zaboravljaju se dva hat-tricka, jedan Athletic Bilbau u Primeri, te onaj Chelseaju u Superkupu. Da nije samo inspiriran u klupskom dresu pokazao je i tijekom dvije reprezentativne utakmice njegove Kolumbije. Zabio je i Urugvaju i Čileu.

Prosječno na startu sezone Falcao postiže impresivan 1.60 gol po utakmici.

Capello se, pak, osvrnuo i na Ligu prvaka ove sezone koja slijedi:

- Utakmicu prvog kola igraju Real Madrid i Manchester City. Uopće me ne bi iznenadilo da to bude i posljednja utakmica Lige prvaka, tj. finale. Inače, jako cijenim Josea Mourinha. Sjajno obavlja svoj višestruki posao u Realu. Čovjek zna napraviti fantastičan sistem od kluba u kojem radi, a i psihološki sjajno pripremi momčad za svaki ispit.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mestar 13.09.2012.

    Vec sam pomislio da mu je i Luka zapeo za oko.

  • Dudu_1 13.09.2012.

    Talijan je upito bujicu komplimenata bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli. „Iako je tek nedavno započeo trenersku karijeru, već je nogometu dao nešto novo. Pep je izumitelj, a to je u nogometu jako teško. Oduzimanje lopte suparniku visokim presingom ofenzivno orijentiranih nogometaša prije njega praktički nije postajalo. Barem ne tako taktički savršeno“, zaključio je Capello..... Ovo već mjesecima pokušavam objasniti pljuvačima Guardiole!! Dobro je rekao da je Pep izumitelj!!! Čak ga i Jose kopira u Realu što se jasno vidjelo u prethodnoj utakmici kada u početku utakmice jednostavno nisu dali disati Barcinoj obrani i vezi!

  • Ivan cro_1 13.09.2012.

    Slažem se s ovim u vezi Falcaa i mislim da se većina ljudi slaže da je trenutno najbolji napadač. ali ovo Real-City u finalu...e s tim se nikako ne slažem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare