To je to što me zanima!

Čarli Boom - Od izbjeglice do zvijezde Wembleya

Vedran Ćorluka još je 2005. bio na posudbi u Zaprešiću, a danas ga engleski novinari slave kao najboljega obrambenog igrača na Otoku
Vidi originalni članak

Nekoliko dana prije svoje prve utakmice na hrvatskoj klupi, protiv Italije u Livornu, Slaven Bilić je objavio:
- Na žalost, ozlijedio se Hrvoje Čale. Umjesto njega pozvao sam Vedrana Ćorluku!
Dečko iz bosanske Posavine tada na “transfermarktu” nije imao vrijednost, u Dinamu je igrao tek oko godinu dana, nitko nije bio siguran koliko on zapravo vrijedi. Bio je to kolovoz 2006., Ćorluka je u Livornu debitirao kao reprezentativni stoper. Iako su nekoliko dana prije svi ostali bili ushićeni njegovim centaršutevima i prodorima na treningu.
- Je, on bi bio sjajan bek i to će biti jednoga dana. Ali, polako - rekao je tada Slaven Bilić. No ozlijedio se Goran Sablić, koji je u Livornu igrao na desnoj strani i Ćorluka je preuzeo njegovu poziciju. I na njoj odigrao sve minute u svim utakmicama kvalifikacija. Briljantno, iz susreta u susret bio je sve bolji, a na Wembleyu je odigrao možda i najbolju utakmicu kraijere. Bez pogreške u obrani, a tek mu je 21 godina.
- On ima neviđenu nogometnu inteligenciju, a fascinira ta njegova mirnoća - rekao je Aljoša Asanović o momku, koji se deset mjeseci nakon tog “iznenadnog” debija prodao u Manchester City za 13 milijuna eura.
- Bez problema, Čarli danas može igrati u Mancehster United. Nećemo dugo čekati dan kad će ga kupiti neki od najvećih engleskih klubova - dodao je Asanović.

PRODAO SE BEZ POSREDNIKA MAMIĆA
Ćorluka još nema menadžera, o njegovim poslovima dosad je brinuo otac Jozo. Kruži priča da je, kad je Vedran potpisivao ugovor s Dinamom, u nekoliko navrata odbio ponudu Zdravka Mamića da se učlani u njegovu “Agenciju”. I po tome je Vedran poseban, jedan je od rijetkih u Maksimiru koji su uspjeli izbjeći Mamićevim “pravilima”.

DVA GAFA U NEKOLIKO MJESECI
Popularnost i uspjeh preko noći ipak su ostavili traga, Čarli je u nekoliko mjeseci imao dva gafa. Prvi - snimka na kojoj svom suigraču iz reprezentacije Niki Kranjčaru pjeva pogrdnu pjesmu “Svinjo debela” i drugi, nedavni, kad je nakon utakmice s Izraelom imao prometnu nesreću. Nije ju skrivio, ali je ipak napuhao 1,1 promil alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare