To je to što me zanima!

Čarobna noć u Mostaru: Zrinjski pregazio Islanđane i došao na korak od povijesne grupne faze!

Zrinjski je slavio 6-2 protiv islandskog Breidablika i došao na korak od povijesnog plasmana u grupnu fazu europskog natjecanja. Ulazak u play-off Europske lige automatski donosi plasman u grupnu fazu Konferencijske lige
Vidi originalni članak

Samo osam država nikada nije imalo predstavnika u skupinama europskih natjecanja. Među njima je i Bosna i Hercegovina, no od sljedećeg tjedna naši susjedi vrlo vjerojatno više neće biti u tom neslavnom društvu. Za to se pobrinuo Zrinjski.

Klub iz Mostara prošlog tjedna je ispao od Slovana iz Bratislave iz kvalifikacija za Ligu prvaka pa je preselio u treće pretkolo Europske lige i navijačima na stadionu pod Bijelim brijegom navijačima priuštili spektakularnu večer za pamćenje. Zrinjski je slavio 6-2 protiv islandskog Breidablika i došao na korak od povijesnog plasmana u grupnu fazu europskog natjecanja. Ulazak u play-off Europske lige automatski donosi plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Bila je to rapsodija pred krcatim tribinama u Mostaru, a već nakon 40 minuta Zrinjski je vodio 5-0! 

Bivši igrač Hajduka Tomislav Kiš zabio je već u drugoj minuti za erupciju na tribinama, a u 20 minuta kasnije je na 2-0 povisio Malekinušić. Kiš je u 30. minuti zabio i svoj drugi, a tri minute kasnije Bilbija je povećao na 3-0. U 40. minuti Malekinušić je zabio za nestvarnih 5-0.

Svima je bježao pogled na semafor, navijači Zrinjskoj bili su uvjereni da sanjaju. Bila je to predstava za anale. U 55. minuti nastavila se rapsodija golom Ivančića za nestvarnih 6-0. 

Ipak, kako je vrijeme prolazilo, popuštao je pritisak domaćina, a Islanđani su došli do zraka. U 64. Ludviksson je smanjio na 6-1, a rezultat je još malo korigirao Eyjolfsson deset minuta kasnije.

Islanđani su izbjegli sramotu u Mostaru, ali Zrinjski i dalje ima sve u svojim rukama. Čudo bi se trebalo dogoditi da propuste ovu ogromnu prednost. U slučaju izvjesnog prolaska u play-off Europske lige, tamo ga čeka austrijski LASK.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Palmanova 11.08.2023.

    ovo ce bit prvi tim iz BIH u Euro skupini?

  • Mr. Pickles 11.08.2023.

    Zrinjski je ponos hercegovačkih Hrvata!?

  • Ivan Spahić 11.08.2023.

    Dođite u Hrvatsku ligu,da nam radite koeficijent,jedino vi mozete pomoć Dinamu i Rijeci,Svaka čast Zrinjskom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare