To je to što me zanima!

Carrillo: Ovo je korak naprijed, ali još nismo ništa napravili...

Tri boda su nam bila jako važna, iskreno, imam povjerenja u moje momke i klupu, nije važno kako se ja osjećam, najvažnije je da igrači osjete da im je pao kamen sa srca, rekao je Joan Carrillo
Vidi originalni članak

Hajduk je pobijedio Inter na Poljudu 2-0 što je Splićanima bilo prvo slavlje u prvenstvu nakon više od mjesec dana. Joan Carrillo nije imao izbora, morao je dobiti ovu utakmicu jer bi u slučaju novog posrtanja opasno 'visio'.

- Odigrali smo dobru utakmicu, kreirali prilike, imali posjed i pobijedili. Nedostajalo nam je preciznosti, ali moram čestitati igračima na dobro odigranoj utakmici. Trebali smo je riješiti još u prvom poluvremenu, da se ne dovedemo u situaciju da nam neki eventualno primljeni gol stvori kompliciranu situaciju. Inter je teško dolazio u prilike, nisu uspijevali prijeći u našu polovinu terena... Ovo je korak naprijed, sada je pauza, nekoliko igrača nam odlazi..., a ostali će se pripremiti za nastavak prvenstva, rekao je Joan Carrillo.

Koliko vam je bilo teško zbog mjesec dana bez pobjede?

- Tri boda su nam bila jako važna, iskreno, imam povjerenja u moje momke i klupu, nije važno kako se ja osjećam, najvažnije je da igrači osjete da im je pao kamen sa srca. Mislim da su ovom pobjedom prevladali nedaće, i da su opušteniji. Ali nismo napravili još ništa, treba nastaviti, ovo je samo jedan korak naprijed.

Jeste li više očekivali od Memolle i Tudora?

- Pešić i Erceg su imali zaduženje da rasterete obranu, i da povuku momčad naprijed. Ova utakmica je bila jako teška za bočne igrače, Inter je pokušavao dugim loptama ugroziti baš te pozicije. Tudor je odigrao jako dobru utakmicu prodirao prema naprijed. U ovoj kompliciranoj utakmici ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima, pa ni krivo vraćanje lopte Tudora. Tehničku grešku uvijek sam spreman oprostiti, i on je sam pokazao da je bio kriv, važno je da je odigrao na visokom nivou veći dio utakmice.

Može li se Hamza pretvoriti u vođu ove momčadi?

- Ono što ga čini jako dobrim je da može igrati na više pozicija. Kad sam došao, on je imao poziciju playmakera, a i kao unutarnji vezni je dao dobre rezultate... On je dobar igrač, jako dobro je i Kožulj odradio ono što sam od njega očekivao na toj poziciji.

Je li Hamza igrač utakmice, i kako tumačite 'crnu rupu' od 15-ak minuta u drugom dijelu?

- Igrač utakmice je danas bila cijela momčad. Tih 15 minuta smo odigrali tehnički dosta neprecizno, zbog njih su oni i dolazili u prilike. U takvoj situaciji, kad imaš samo 1-0, moraš biti inteligentan, moraš 'veslati dalje' kako se kaže u Španjolskoj. Morali smo u istom ritmu igrati dalje, stvarati prilike i pokušavati postići drugi gol. Sami igrači su shvatili nakon par pogrešaka da se moraju trgnuti.

Niste stavili Teklića večeras?

- Pešića nije bilo četiri tjedna s nama, znali smo da neće moći odigrati cijelu utakmicu, a odlučio sam na to mjesto staviti Šehića zato što je tu poziciju igrao i ranije. O Tekliću sam govorio kao o igraču koji mi se sviđa, zato je i bio među 18 igrača. Kad vidim da može pomoći momčadi, ja ću ga staviti, a sutra će igrati za B momčad... Ne valja žuriti, jer to može biti loše po mladog igrača.

Kako ste s klupe vidjeli isključenje Nižića?

- Utakmica je bila pri kraju, bio sam u svom filmu, a bio sam i daleko... Nisam mogao vidjeti dobro, možda je zbog vlage na terenu bilo dosta klizanja...

Što očekujete od referenduma u Kataloniji?

- Ne mogu glasovati, u Splitu sam. Ja sam i Katalonac i Španjolac, i da zatvorimo ovu temu, ja sam za Hajduk i hajdukovac.

Toplak: Probao sam 'prorijediti' Dalmatince

Samo 15 dobrih minuta na Poljudu je premalo za ugroziti Hajduka. Dosta smo bili neaktivni, nismo dobili duela, Hajduk se šetao kroz naše redove... Nakon 2-0 smo se raspali, na koncu je i tih 2-0 još i dobro za nas, rekao je Samir Toplak, trener Intera.

Zašto niste od početka igrali otvorenije?

- Malo smo se popunili, dobili neke igrače, ali treba nam vremena. Ne znam zašto smo djelovali tako preplašeni, nismo zabili, a bez gola se ne može ugroziti Hajduka...

Ne igrate uvijek ovako beskrvno?

- Pokušavamo igrati, nekad nam uspije, ali kad dođemo na kvalitetnijeg protivnika kao što je Hajduk baš i ne. Protiv Hajduka moraš zabiti polušansu, a golman ti mora skinuti skoro sve, drugačije ne ide.... Moja prva rečenica u svlačionici bila je da se ne smijemo braniti 90 minuta, jer to tako ne ide, ali mi nismo dobili duel da bi s loptom izašli i nešto napravili. I još nešto, pohvalio bih suđenje, danas je bilo izvrsno.

Kazali ste da imate previše Dalmatinaca u momčadi, a oni se uplaše kad dođu na Poljud...

- Danas sam ih pokušao prorijediti, pa opet nismo bili uspješni...

Hajdukovci: Rani gol nam je pomogao

Morali smo od prve minute napasti Intera jer smo imali imperativ pobjede zbog svega jednoga boda u zadnje tri utakmice. Mjesec dana nismo slavili pobjedu u prvenstvu, znali smo da će nam rani gol pomoći, sreća da je Radošević zabio, tako da zasluženo slavimo. Sada je reprezentativna pauza, moramo se odmoriti, oporaviti i pripremiti za Cibaliju i Dinamo, jer želimo uzeti svih šest bodova, rekao je Ante Erceg.

- Danas sam dobio malo ofenzivniju rolu, cijela momčad je igrala dobro, a kad cijela momčad igra dobro, onda sam i ja zadovoljan. Uvijek postoji prostor za napredak, mogu biti direktniji, mogu dati veći doprinos... Momčad se malo promijenila dolaskom Almeide, on je jako dobar igrač, stariji je, poput idola nama mlađima, i s njim će nam biti još puno lakše kad se uigramo... U Hajduku je uvijek pritisak, bilo je teško jer nismo dugo pobijedili, sada smo izašli iz teškog razdoblja, ali fokus je na budućnost, na Cibaliji, idemo korak po korak dalje - dodao je Hamza Barry.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Jacky123 01.10.2017.

    pre hajduk nisi mogao gledati kako su igrali ko neki seoski tim dok nije dosao Carrillo a sad hajduk mozes gledati kako povezano igraju

  • Jacky123 01.10.2017.

    Carrillo je dobar trener nebi bilo dobro da ode iz hajduka

  • tko nije lud nije normalan 01.10.2017.

    Nemojte ovoga čovjeka tjerati iz Hajduka,nemamo mi kvalitetu u tom je problem.Treće mjesto nam je plafon ove godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare