Obavijesti

Sport

Komentari 13

Carrillo: Ovo je korak naprijed, ali još nismo ništa napravili...

Carrillo: Ovo je korak naprijed, ali još nismo ništa napravili...
5

Tri boda su nam bila jako važna, iskreno, imam povjerenja u moje momke i klupu, nije važno kako se ja osjećam, najvažnije je da igrači osjete da im je pao kamen sa srca, rekao je Joan Carrillo

VIDEO

Hajduk je pobijedio Inter na Poljudu 2-0 što je Splićanima bilo prvo slavlje u prvenstvu nakon više od mjesec dana. Joan Carrillo nije imao izbora, morao je dobiti ovu utakmicu jer bi u slučaju novog posrtanja opasno 'visio'.

- Odigrali smo dobru utakmicu, kreirali prilike, imali posjed i pobijedili. Nedostajalo nam je preciznosti, ali moram čestitati igračima na dobro odigranoj utakmici. Trebali smo je riješiti još u prvom poluvremenu, da se ne dovedemo u situaciju da nam neki eventualno primljeni gol stvori kompliciranu situaciju. Inter je teško dolazio u prilike, nisu uspijevali prijeći u našu polovinu terena... Ovo je korak naprijed, sada je pauza, nekoliko igrača nam odlazi..., a ostali će se pripremiti za nastavak prvenstva, rekao je Joan Carrillo.

Koliko vam je bilo teško zbog mjesec dana bez pobjede?

- Tri boda su nam bila jako važna, iskreno, imam povjerenja u moje momke i klupu, nije važno kako se ja osjećam, najvažnije je da igrači osjete da im je pao kamen sa srca. Mislim da su ovom pobjedom prevladali nedaće, i da su opušteniji. Ali nismo napravili još ništa, treba nastaviti, ovo je samo jedan korak naprijed.

Jeste li više očekivali od Memolle i Tudora?

- Pešić i Erceg su imali zaduženje da rasterete obranu, i da povuku momčad naprijed. Ova utakmica je bila jako teška za bočne igrače, Inter je pokušavao dugim loptama ugroziti baš te pozicije. Tudor je odigrao jako dobru utakmicu prodirao prema naprijed. U ovoj kompliciranoj utakmici ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima, pa ni krivo vraćanje lopte Tudora. Tehničku grešku uvijek sam spreman oprostiti, i on je sam pokazao da je bio kriv, važno je da je odigrao na visokom nivou veći dio utakmice.

Može li se Hamza pretvoriti u vođu ove momčadi?

- Ono što ga čini jako dobrim je da može igrati na više pozicija. Kad sam došao, on je imao poziciju playmakera, a i kao unutarnji vezni je dao dobre rezultate... On je dobar igrač, jako dobro je i Kožulj odradio ono što sam od njega očekivao na toj poziciji.

Je li Hamza igrač utakmice, i kako tumačite 'crnu rupu' od 15-ak minuta u drugom dijelu?

- Igrač utakmice je danas bila cijela momčad. Tih 15 minuta smo odigrali tehnički dosta neprecizno, zbog njih su oni i dolazili u prilike. U takvoj situaciji, kad imaš samo 1-0, moraš biti inteligentan, moraš 'veslati dalje' kako se kaže u Španjolskoj. Morali smo u istom ritmu igrati dalje, stvarati prilike i pokušavati postići drugi gol. Sami igrači su shvatili nakon par pogrešaka da se moraju trgnuti.

Niste stavili Teklića večeras?

- Pešića nije bilo četiri tjedna s nama, znali smo da neće moći odigrati cijelu utakmicu, a odlučio sam na to mjesto staviti Šehića zato što je tu poziciju igrao i ranije. O Tekliću sam govorio kao o igraču koji mi se sviđa, zato je i bio među 18 igrača. Kad vidim da može pomoći momčadi, ja ću ga staviti, a sutra će igrati za B momčad... Ne valja žuriti, jer to može biti loše po mladog igrača.

Kako ste s klupe vidjeli isključenje Nižića?

- Utakmica je bila pri kraju, bio sam u svom filmu, a bio sam i daleko... Nisam mogao vidjeti dobro, možda je zbog vlage na terenu bilo dosta klizanja...

Što očekujete od referenduma u Kataloniji?

- Ne mogu glasovati, u Splitu sam. Ja sam i Katalonac i Španjolac, i da zatvorimo ovu temu, ja sam za Hajduk i hajdukovac.

Toplak: Probao sam 'prorijediti' Dalmatince

Samo 15 dobrih minuta na Poljudu je premalo za ugroziti Hajduka. Dosta smo bili neaktivni, nismo dobili duela, Hajduk se šetao kroz naše redove... Nakon 2-0 smo se raspali, na koncu je i tih 2-0 još i dobro za nas, rekao je Samir Toplak, trener Intera.

Zašto niste od početka igrali otvorenije?

- Malo smo se popunili, dobili neke igrače, ali treba nam vremena. Ne znam zašto smo djelovali tako preplašeni, nismo zabili, a bez gola se ne može ugroziti Hajduka...

Ne igrate uvijek ovako beskrvno?

- Pokušavamo igrati, nekad nam uspije, ali kad dođemo na kvalitetnijeg protivnika kao što je Hajduk baš i ne. Protiv Hajduka moraš zabiti polušansu, a golman ti mora skinuti skoro sve, drugačije ne ide.... Moja prva rečenica u svlačionici bila je da se ne smijemo braniti 90 minuta, jer to tako ne ide, ali mi nismo dobili duel da bi s loptom izašli i nešto napravili. I još nešto, pohvalio bih suđenje, danas je bilo izvrsno.

Kazali ste da imate previše Dalmatinaca u momčadi, a oni se uplaše kad dođu na Poljud...

- Danas sam ih pokušao prorijediti, pa opet nismo bili uspješni...

Hajdukovci: Rani gol nam je pomogao

Morali smo od prve minute napasti Intera jer smo imali imperativ pobjede zbog svega jednoga boda u zadnje tri utakmice. Mjesec dana nismo slavili pobjedu u prvenstvu, znali smo da će nam rani gol pomoći, sreća da je Radošević zabio, tako da zasluženo slavimo. Sada je reprezentativna pauza, moramo se odmoriti, oporaviti i pripremiti za Cibaliju i Dinamo, jer želimo uzeti svih šest bodova, rekao je Ante Erceg.

- Danas sam dobio malo ofenzivniju rolu, cijela momčad je igrala dobro, a kad cijela momčad igra dobro, onda sam i ja zadovoljan. Uvijek postoji prostor za napredak, mogu biti direktniji, mogu dati veći doprinos... Momčad se malo promijenila dolaskom Almeide, on je jako dobar igrač, stariji je, poput idola nama mlađima, i s njim će nam biti još puno lakše kad se uigramo... U Hajduku je uvijek pritisak, bilo je teško jer nismo dugo pobijedili, sada smo izašli iz teškog razdoblja, ali fokus je na budućnost, na Cibaliji, idemo korak po korak dalje - dodao je Hamza Barry.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki