To je to što me zanima!

Casillas će u nedjelju odigrati 600. utakmicu za Real Madrid

Golman Reala Iker Casillas odigrat će u nedjelju 600. službenu utakmicu u dresu ''kraljevskog kluba''. Jubilej će proslaviti protiv Athletic Bilbaa u zaostaloj utakmici
Vidi originalni članak

Casillas je trenutno na šestom mjestu svih vremena prema broju nastupa u Realovom dresu, ali i to će se vrlo brzo promijeniti. Naime, samo jednu utakmicu više za Real je odigrao Fernando Hierro (601), a dvije Francisco Gento (602). Jasno je, dakle, da bi ponajbolji svjetski golman uskoro trebao izbiti na četvrto mjesto, a tada će ispred njega ostati još samo Carlos Santillana (645), Manolo Sanchis (709) i Raul Gonzalez (741).

S obzirom da će Casillas u svibnju napuniti tek 31 godinu, za očekivati je da će još nekoliko godina čuvati gol španjolskog nogometnog velikana, što znači da će biti u prilici postati i apsolutni rekorder po broju nastupa.

Dosad je Casillas za Real odigrao 438 utakmica u Primeri, 118 u Ligi prvaka, 27 u Španjolskom kupu, devet u Španjolskom superkupu, tri na Svjetskom klupskom prvenstvu, te po dvije u Interkontinentalnom kupu i Europskom superkupu. Najviše službenih utakmica, njih 55, odigrao je u sezoni 2002/03.

U španjolskoj reprezentaciji već je stigao do statusa igrača s najviše nastupa. Za ''furiju'' je odigrao 127 utakmica i osvojio s njom naslove europskog i svjetskog prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mateo98 21.01.2012.

    Navijam za Barcelonu ali Casillas je jedan ;)

  • syn7 21.01.2012.

    Svaka čast najboljem golmanu svijeta...Čovjek je čudo unutar i izvan terena. Joj kad se samo prisjetim obrana protiv Seville :)

  • Nisam Taj 21.01.2012.

    Neki se zale radi ove slike casillasa kako prima gol od strane Messija ali to ce i okarakterizirat njegovu karijeru u buducnosti,golman koji je na golu reala glumio glinenog goluba !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare