To je to što me zanima!

Čast Kielu i PSG-u, no u Arenu stiže najbolja momčad svijeta

Katalonski div u svojoj momčadi ima fantastične igrače poput Karabatića, Šarića, Lazarova, Sorhaindoa... No ni oni ove sezone nisu igrali s tako čvrstom obranom
Vidi originalni članak

Iako smo u Areni ove sezone gledali Kiel s Domagojem Duvnjakom, PSG s Hansenom i Narcisseom te Kolding s legendama poput Hvidta, Anderssona i Stefanssona, tek sada ćemo u Zagrebovu domu gledati najmoćniju europsku rukometnu momčad.

U Arenu stiže velika Barcelona, a čak i letimični pogled na roster Katalonaca ulijeva strah u kosti. Za početak dovoljno je reći samo Nikola Karabatić. Francuz ove sezone igra u fantastičnoj formi, a gas nije pustio ni nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. 

No daleko od toga da momčad Xavija Pasquala svoju moć temelji samo na jednom igraču. Tu su i Sorhaindo, Šarić, Rutenka, Lazarov... Da ne nabrajamo dalje, dream team kojem nedostaje samo jedan igrač - Domagoj Duvnjak. Htjeli su ga dovesti kad je napuštao HSV, no Duvnjak je izabrao ostanak u najjačoj ligi svijeta i prešao u najvećeg Barcina europskog rivala u borbi za naslov, Kiel.

Kad su izvukli najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu Veselina Vujovića su pitali ima li Barcelona slabosti.

- Ima, kako ne. Fali im jakih utakmica ove sezone. U domaćem prvenstvu sve pobjeđuju 10, 20 razlike, a skupina u Ligi prvaka bila im je smiješna - rekao je Vujović.

I tu donekle leži prilika Zagreba. Iako u Zagreb dolazi najbolji napad Lige prvaka, u krcatoj Areni, koja će opet srušiti rekord LP-a, dočekat će ih najbolja obrana istog tog natjecanja. Vujović je preplašene igrače u samo par mjeseci pretvorio u zvijeri koje grizu tijekom svih 60 minuta. Ne prvih pet ili 15 minuta, nego svih 60. A mnoge se momčadi s tom agresivnošću ne mogu i ne znaju nositi. Vidjet ćemo kako će se Barcelona snaći. 

Kako pobijediti Barcelonu?

Pitanje je to koje si postavljaju svi treneri u Europi. Jedinstvenog recepta nema. No Zagreb će biti na dobrom putu zaustavi li suradnju Nikole Karabatića s pivotima, posebno Sorhaindoom. Kao i svi španjolski treneri, tako i Xavi Pasqual napadačku igru temelji na snažnom pivotu koji pravi nered u protivničkoj obrani. Naravno, posebna pažnja mora se obratiti i na Kiru Lazarova koji i ove sezone para mreže protivničkih golmana. Uz to, Zagrebovi topnici ne smiju razbraniti Šarića i De Vargasa jer iz tih se obrana rađaju ubojite kontre koje uglavnom završavaju Tomas i Sigurdsson. Budu li Obranović, Stepančić, Josip Valčić i ostali vanjski igrači Zagreba raspoloženi te smanje izgubljene lopte, u Areni pred 15.000 navijača može pasti i Barcelona. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MinePi 08.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • burky1990 08.04.2015.

    samo hrabro decki. ja cu probati zakljucati rutenku i karabatica u svlacionu

  • hrvatsko__kraljevstvo 08.04.2015.

    Posto su dobili sve utakmice u LP kao domacni red je da se tradicija nastavi i protiv Barcelone. Bi ce jako tesko odnosno nemoguce proci Barcu u dvije utakmice jer ipak je s druge strane Francuz Karabatic koji je porijeklom Hrvat i koji predvodi mocnu Barcelonu

Komentiraj...
Vidi sve komentare