To je to što me zanima!

Cavani faulirao Japanca, sudac uz VAR njemu poklonio penal!

Urugvaj i Japan su na Copa Americi odigrali sjajnu, otvorenu utakmicu. Završilo je 2-2, a najviše se priča o penalu za Urugvaj kojeg je "izborio" Edinson Cavani. Čini se da je on udario Japanca, a onda pao na pod
Vidi originalni članak

Japan je iznenadio Urugvajce, odigrao 2-2 i zakomplicirao situaciju u skupini C na Copa Americi. Imali su Japanci dva puta vodstvo, ali Urugvaj se uspio vratiti.Utakmica u Porto Alegreu je bila sjajna za navijale, otvorena, s puno prilika i na koncu s četiri gola. 

Koji Miyoshi je u 25. minuti zabio za vodstvo nakon što ga je dugom loptom pronašao Shibasaki. Sjurio se u kazneni prostor, protivnici ga nisu uspjeli zaustaviti, a on je zabio. Samo sedam minuta je trajalo njihovo vodstvo. Naomichija Uede je prekršajem zaustavio Edinsona Cavanija. Sudac je odmah odmahnuo rukom, nije namjeravao svirati penal, ali su mu savjetovali da se konzultira s VAR-om. Nakon pregledavanja snimke i dugog razmišljanja pokazao je na bijelu točku. Penal je zabio Luis Suarez. Ova odluka je izazvala mnogo kontroverze jer se čini kako je Cavani zapravo u pokušaju da dođe do lopte udario protivnika, a ne da je na njemu bio faul!

Edinson Cavani je brzo nakon gola zatresao prečku, nizao je prilike i nakon povratka s poluvremena, ali Japan je vratio vodstvo. Miyoshi je u 59. minuti iskoristio lošu reakciju Muslere i ponovno je zabio. Urugvajci su uspjeli spasiti bod do kraja. Nicolas Lodeiro je ubacio iz kornera, a Jose Gimenez je zabio. Sudac je ponovno išao provjeriti VAR, nakon pregleda snimke je ustvrdio kako golu nije prethodilo zaleđe i Urugvajci su mogli slaviti.

Japan se ovim bodom iskupio za visoki 4-0 poraz od Čilea u prošlom kolu. U zadnjoj utakmici igraju s posljednjim Ekvadorom koji je bez bodova. Urugvaj je prvi u skupini s četiri boda, a Čile ima tri. Oni će u zadnjem kolu odlučivati o pobjedniku skupine.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • lajh1985 22.06.2019.

    Ja imam samo jedno pitanje kakve su to slike ...gdje je video?

  • 21.06.2019.

    kad baba pise clanak o nogometu umjesto da se uhvati kuhace i pranja vesa

  • nogofil 21.06.2019.

    Tko je to išao đonom? Zar ste svi slijepi, penal čist i bez prigovora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare