To je to što me zanima!

Cedevita se pojačala: Povratnik u Mršićeve redove je M. Tomas

Marko ima ogromno iskustvo i uživa respekt svih naših igrača. Ne bi trebao imati niti problema sa adaptacijom jer zna kako klub djeluje a i trenirao je sa nama već neko vrijeme, rekao je Veljko Mršić
Vidi originalni članak

Marko Tomas vratio se u KK Cedevitu nakon jednogodišnjeg izbivanja iz kluba. Potpisao je jutros do kraja sezone i zasigurno će biti stožerni igrač kod trenera Veljka Mršića, kao što je bio i u prethodnom boravku u Cedeviti (2012-2015), stoji na cedevita.hr

Prošlu je sezonu odradio u turskom TED Kolejlileru iz Ankare za koji je odigrao 29 od mogućih 30 utakmica. Prosječno je na parketu boravio 28 minuta i za to vrijeme ubacivao 12 koševa (53% za 2, 33% za 3) uz 3 skoka i 1.6 asista. Bivši 201 cm visoki hrvatski reprezentativac, danas 31-godišnjak (03.01.1985.) zamijenio je na poziciji startnog krila Scotty Hopsona.

- Stvarno sam sretan zbog povratka u klub koji smatram svojim. Uostalom dokaz je i da sam, čekajući strani angažman, od ljeta trenirao sa momcima koji za Cedevitu igraju A-1 ligu. Imao sam ponuda ali sve sam odbio čekajući onu pravu a ova da ponovno zaigram u Cedeviti je svakako ona prava, iako ne toliko financijski jer imao sam kudikamo novčano bolje ponude, koliko iz sportskog razloga i onog osobnog. Vjerujem da ću pomoći momčadi da ostvari sve svoje ciljeve a potencijala svakako ima. Igrat ću već sutra protiv Igokee, ne treba mi nikakva prilagodba jer, kažem, dečke dobro poznajem s obzirom da u Domu košarke treniram već duže vrijeme.

Nakon raskida sa Hopsonom i transferom Stocktona i Dukana u A-1 liga momčad Cedevite, klub je doveo razigravača Jacksona a sada i Tomasa. Prostora za rekonstrukciju još ima.

- Nadam se da je Marko taj koji će nam dati dodatnu dimenziju kao igrač koji može igrati na vanjskim pozicijama a i kao  'lažna četvorka' - o dolasku Tomasa govori trener Veljko Mršić.

- Marko ima ogromno iskustvo i uživa respekt svih naših igrača. Ne bi trebao imati niti problema sa adaptacijom jer zna kako klub djeluje a i trenirao je sa nama već neko vrijeme.

Ne zaboravimo da je jedan od razloga ostanka u Zagrebu svakako i činjenica da je Marko Tomas obiteljska osoba, sa suprugom Ružom i malenom, skoro dvogodišnjom kćeri Anteom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Prekrasni 29.10.2016.

    Auuu pojačanja...ovi su presmiješni koliko pojma nemaju😄

  • danec 29.10.2016.

    Pa ovi su pred gašenjem, panika, panika. Heja heja cibosi

  • wolf-grizly 29.10.2016.

    cedeviti i treneru Mrsicu svaka cast za prethodni rad ali u ovoj sezoni su podbacili na jednoj od osnovnih stvari a to je selekcija i sastavljanje ekipe i sad rade neku doselekciju sad treba vidit kako ce to sve izbalansirati mozda ispadne dobro a mozda i ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare