To je to što me zanima!

Cedevita nakon drame izgubila od Crvene zvezde u Zagrebu...

Cedevita je minutu prije kraja imala dva koša prednosti. No Zvezda je na kraju bila bolja 88-87 u Zagrebu. Beogradskoj momčadi to je bila deveta pobjeda zaredom...
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite izgubili su od Crvene zvezde u 9. kolu regionalne ABA lige. Beogradska momčad slavila je 88-87 u Dvorani 2 Doma sportova pred oko 3000 ljudi. Zvezda je nakon devet kola ostala jedina neporažena momčad ABA lige.

Cedeviti je ovo treći poraz. Momčad Jasmina Repeše u sezonu je ušla s dva poraza, potom je uslijedilo šest pobjeda u nizu da bi Zvezda u Zagrebu u dramatičnoj utakmici prekinula pozitivni nalet Cedevite.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali su 12-6, ali je Cedevita u samo tri minute serijom 15-5 preokrenula tijek susreta. Cedevita je na odmor otišla s prednošću od dva koša (38-36). U trećoj četvrtini gosti su pokazali zašto su jedina neporažena momčad lige. Početkom treće dionice igre Zvezda je preuzela vodstvo. 

Cedevita nije mogla pratiti jak tempo beogradske momčadi i puno je energije gubila kako bi dostigla prednost gostiju. U posljednjih pet minuta utakmice Cedevita je došla na koš zaostatka (73-74). 

Bio je to navještaj prave drame u popularnoj "dvojki" u Domu Sportova. Zvezda je u zadnjim minutama utakmice držala prednost, ali kad kod bi gosti otišli na više od dva koša, Cedevita bi se vraćala. 

Delaš je minutu prije kraja pogodio za vodstvo Cedevite 87-85! No gosti su bili mirniji u završnici. Ante Delaš je lako mogao postati junak, ali je u zadnjoj minuti promašio dvije trice. Zvezda je na kraju slavila 88-87. 

Kod Cedevite najbolji je bio Fran Pilepić koji je zabio 21 koš uz tri asistencije, Miro Bilan zabio je 13 koševa, a Ante Delaš ostao je na 12. Kod Zvezde nezaustavljiv je bio Slovenac Jaka Blažič s 20 koševa.

ABA liga, 9. kolo:

  • Cedevita - Crvena zvezda 87-88
Idi na 24sata

Komentari 58

  • lugwig 26.11.2014.

    novinar: što ste učinili sa zaradenin novcima u karijeri ? george best : većinu sam potrošio na žene i alkohol, a ostalo sam spiskao . kralj

  • Car Lazar 25.11.2014.

    Ajmoooooooooooooooo Zvezdoooooooooooooooooooooo

  • Frank Costello 25.11.2014.

    Jedno veliko bravo i poštovanje za Cedevitu i publiku na sinoćnjoj utakmici. Transparent, ispoštovan minut šutnje, stvarno gospodski i hvala im na tome, pokazali su da je jedan život iznad svega i da su ljudi za razliku od onih plemena s juga i jugoistoka. Ja se nadam i vjerujem da će u Beogradu biti isto tako fer i korektno i da će Zvezda uzvratiti gostoprimstvo na najbolji mogući način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare