To je to što me zanima!

Celticov najjači igrač: Krcate tribine i You'll never walk alone

Barcelona se teško nosila sa Celticovim bunkerom, a stvari joj je otežavalo 60.000 fanatičnih navijača, koji su i uoči ove utakmice zadivili s You'll never walk alone
Vidi originalni članak

Dok se u Dinamu iz petnih žila bore vratiti navijače nagradnim igrama, Celtic Glasgow pokazao je kako bi trebala izgledati atmosfera u Ligi prvaka te kako fanatični navijači igraju jednu od ključnih uloga u podvizima svojih momčadi.

Škotski prvak šokirao je u srijedu Barcelonu pobjedom 2-1, a zasluge za veliki trijumf definitivno imalo je 60.000 gledatelja, koliko se skupilo na Celtic Parku. I prije samog početka utakmice nogometašima Barcelone sledila se krv u žilama kad je stadionom počela odzvanjati legendarna pjesma 'You'll never walk alone', koja nikoga ne ostavi ravnodušnim. Tijekom cijele utakmice domaći navijači, koji su slavili 125. rođendan kluba, gurali momčad do iznenađenja, a Celtic Park je eksplodirao kad su Wanyama i Watt zabijali golove. 

Zanimljivo, mladom Tonyju Wattu ovo nije prvi gol Barcelone jer je prošle godine igrajući u dvoboju istih momčadi u mlađim uzrastima zabio jedini gol u porazu Celtica. Watt je sinoćnjim golom za 2-0 bacio Katalonce na koljena nanijevši im prvi poraz u skupini Lige prvaka od listopada 2009. (izgubili od Rubina).

Barcelona je prvi put izgubila u Škotskoj u europskim natjecanjima, treba dodati kako je Celtic postala momčad s najmanjim posjedom lopte (16.4 posto prema Opti), koja je ostvarila pobjedu u Ligi prvaka. Zanimljivo, Celtic je dvaput u Ligi prvaka izgubio na domaćem terenu, oba puta od Barcelone.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Jon_Snow 08.11.2012.

    Pred ovakvim navijačima tresu se gače svima. Svaka čast. E da je na Maksimiru samo djelić ovakve atmosfere.

  • WOMANIZER 08.11.2012.

    dinamov i hrvatski- što se tiče huliganizma (nedostižan) san! predivno!

  • Bereg 08.11.2012.

    naježio sam se !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare