To je to što me zanima!

Cernat: Želim ostaviti što dublji trag u Hajduku

Izabrao sam Hajduk jer je nekad bio velika momčad i jer se, kao i ja, pokušava vratiti u staru formu, kaže 27-godišnji Rumunj Florin Cernat
Vidi originalni članak

Usporedbe s Kranjčarom, Modrićem i Bakom Sliškovićem nekome su se mogle činiti pretjeranima, no posljednji nastupi Florina Cernata razuvjerili su i najzagriženije pesimiste.
Hajdukov 27-godišnji Rumunj igrač je plemenita kova, jedan od rijetkih u bijelom dresu koji za svoje igre zaslužuje pozitivne ocjene i pljesak navijača. Uostalom, nije ga predsjednik njegovog Otelula u mladosti slučajno prozvao Dijamantom iz Galatija.
- Nadimak mi nije drag, ali uvijek sam znao s loptom. To mi je ostalo iz dana kad sam igrao mali nogomet i zato su mi ga nadjenuli - pojašnjava Cernat, koji je karijeru vrlo brzo nastavio u Dinamu iz Bukurešta, a godinu potom u istoimenom klubu iz Kijeva, odakle je stigao na posudbu u Split, gdje bi volio ostati barem dvije godine. 
- To će ovisiti o Dinamu jer sam još njihov igrač. Doživio sam lijepe stvari u Ukrajini, osvajao prvenstva i kupove, igrao Ligu prvaka…. Volio bih to ponoviti i u Hajdukovoj majici. Želim ostaviti što dublji trag, da me ovi sjajni navijači pamte kao lijepu uspomenu - zaključuje Florin Cernat, koji vrijeme dok mu supruga i sin Marco nisu u Splitu krati s prijateljima iz Rumunjske, Remusom i Romulusom Dimache, baletanima splitskog HNK-a.

HRVATSKI SUCI GA NE VOLE
Ima li u HNL-u međunarodnih sudaca, upitao se nedavno Cernat, ljutit što ga suci ne štite od grubosti. Rekli smo mu da ima - Ivan Bebek. U čudu nas je pogledao. Bebek mu, naime, nije ostao u lijepom sjećanju na utakmicama protiv Cibalije i Dinama.
Igrači Cibalije samo su gledali noge a ne loptu, a igrač Dinama br. 20 (Vukojević op.p.) triput me pokosio s leđa, a nije dobio karton - rekao je Cernat i dodao:
- Ponekad mi se čini da se netko iz Hajduka jako, jako zamjerio hrvatskim sucima.

CERNAT: HRVATSKU VIDIM U FINALU EP-a
Florin Cernat (27) nekad je bio kapetan mlade reprezentacije Rumunjske. Kaže da sigurno neće biti među kandidatima za A selekciju dok je izbornik Victor Piturca. Plasman Hrvatske na EP smatra riješenim: - Reprezentacija koja je dosad tako sigurno igrala neće prokockati ovakvu priliku. Imate sjajnog trenera i odličnu momčad - misli Hajdukov veznjak, koji našoj reprezentaciji predviđa finale EP-a.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare