To je to što me zanima!

"Červar izbornik Srbije? Volio bih ga dovesti na klupu, ali..."

Srpski rukometni savez još je u potrazi za izbornikom reprezentacije, a među imenima našlo se i ono bivšeg hrvatskog izbornika i sadašnjeg trenera Metalurga
Vidi originalni članak

Rukometni savez Srbije na velikim je mukama. Muška reprezentacija nije se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Katar, a odmah nakon poraza u kvalifikacijama od Češke ostali su i bez izbornika Vladana Matića. I od tada traje potraga za nasljednikom. Na njegovo mjesto imenovan je Dejan Perić kao privremeno rješenje, a kao pravi nasljednik spominjao se prije svih Ljubo Vranješ. On je, pak, zauzet poslom u Flensburgu, europskom prvaku.

U savezu su se stoga između ostalih sjetili i bivšeg hrvatskog izbornika, Line Červara, aktualnog trenera Metalurga.

- Lino Červar moj je veliki prijatelj i čovjek s kojim se često čujem. Volio bih ga vidjeti na klupi Srbije, ali to je vjerojatno nemoguće. Imao bih potpuno povjerenje u njega, u njegove ruke bih dao i klub i reprezentaciju jer znam da bi napravio rezultat. No pitanje je kako bi ga igrači i javnost prihvatili - rekao je za novosti.rs predsjednik saveza Velimir Marjanović.

I doista, bilo bi to veliko iznenađenje da se Lino nađe na klupi Srbije, no Marjanović želi stručnjaka s ovog govornog područja jer 'stranci bi imali problema s jezikom, novcem, strategijom...' Kako je Vranješ otpao, a srpski stručnjaci su uglavnom potrošili svoje kredite, savez se okrenuo iskusnom Hrvatu. Spominje se još jedan hrvatski stručnjak.

- Cijenim Seada Hasanefendića, ali on je izbornik Tunisa. Naravno, prva želja je Vranješ, no on trenutačno ne može biti izbornik - zaključio je Marjanović.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • kresimirvulic 05.08.2014.

    Kakav Goluža i Gobac. Lino je 3 milijona svjetlosnih godina ispred njih. Najbolji izbornik kojeg je Hrvatska ikad imala, a to i rezultati dokazuju. Vratite nam Linu.

  • norveska1984 30.07.2014.

    goluza je bolji od cervara i tocka

  • robert borić 30.07.2014.

    trebao bi

Komentiraj...
Vidi sve komentare