To je to što me zanima!

Červar: Otkako sam došao, uvijek se moram braniti...

Nikad nisam želio biti pametnjaković i dijeliti lekcije drugima, pa neću ni sad, rekao je Lino na pitanje da komentira europsku sezonu CO Zagreba
Vidi originalni članak

Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine izbornik Lino Červar pratio je u Zagrebu. Skupina sa Španjolskom, Rumunjskom i Litvom nije baš idealna, ali Lino ne sumnja u snagu svoje momčadi.
- Generalno gledano, moglo je biti i bolje. Ali navikli smo na ovakve situacije, uvijek smo sve morali napraviti vlastitim rukama. Neće biti lako, treba respektirati svakog protivnika, no mi smo Hrvatska. I siguran sam da ćemo igrati na EP-u u Srbiji - javio se Červar, koji vrlo dobro poznaje sve protivnike. Čak i rukometno anonimne Litavce.
- Litva je bila ispred Makedonije u prošlim kvalifikacijama, a time sam sve rekao. Opasni su i neugodni, pogotovo na svom terenu. Treba biti pažljiv i s Rumunjskom, njihov rukomet ima veliku tradiciju, a posljednjih godina stalno idu naprijed. Španjolci su naši stari poznanici, a na posljednjih nekoliko velikih natjecanja redovito smo bolji od njih. Trebamo biti mudri u tim ogledima, bit će to dvije prave rukometne poslastice - kaže Lino.
Kvalifikacije počinju krajem listopada, a Červarov ugovor s HRS-om važeći je do kraja srpnja. Novi još nije potpisan.
- Razgovori su u tijeku, ali ima još dovoljno vremena. Polako, nikad nisam navaljivao... - tvrdi izbornik, dodajući kako nema nikakve posebne uvjete u pregovorima:
- Sve je važno, ali uvjeti za rad su najvažniji. Ipak se nalazimo u olimpijskom ciklusu, a cilj je, naravno, London.
Olimpijske igre dugoročan su cilj, ovoga trenutka najvažnije je biti prvak Makedonije. Od trofeja njegov Metalurg dijele samo sitnice.
- Zato sam i otišao tamo, želio sam vratiti naslov Metalurgu nakon godina Vardarove dominacije - rekao je Červar, koji o svom bivšem klubu ne želi govoriti.
- Zagreb? Otkako sam 2003. došao na scenu pa sve do danas, uvijek sam iz nekog razloga bio u defenzivi, u poziciji da se branim. A nikad nisam htio glumiti pametnjakovića i drugima dijeliti lekcije. Pa neću ni sada - kaže trofejni izbornik.
Bogati gazda Metalurga navodno želi zagrebaša Kiru Lazarova.
- Njegov povratak u Makedoniju bio bi velika stvar za tamošnji rukomet, ligu... I volio bih da dođe, bio bi nam veliko pojačanje, no ovo je zapravo pitanje za ljude koji plaćaju - kazao je Červar.
A onima koji plaćaju u Hamburgu dio se već isplatio. Červara je razveselila vijest da su Duvnjak, Vori i Lacković osvojili njemački Kup.
- Poslao sam im poruku odmah nakon finala, čestitao im i zaželio da osvoje i preostala dva trofeja. Raduje me njihov uspjeh - rekao je Lino i završio:
- Pratim sve moje igrače iz reprezentacije, više-manje svi igraju dobro. Pa tako i ovi iz Zagreba, Ivano, Tonči, Štrlek, Gojun...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_37063 13.04.2010.

    @lac tako je napokon neko ko svaca situaciju, i prati sta se desava, a lino je ka trener nula taktika: Amo se obraniti i onda zabiti mislim wtf...

  • Nizozemac 13.04.2010.

    Lino ti si inteligentan covjek , ti sto si napravio sa Hrvatskim rukometom tesko da ce jos tko toliko ikad napravit ako te muljave,napadaju itd..klubova i stranih reprezentacija ima dovoljno spakuj se i otidji radit svoj posao bez stresa .U nasem sportu je vec odavno stres glavni favorit.

  • WebSuperman 13.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare