To je to što me zanima!

Červar: Pozvat ću i Mirzu Džombu za SP u Hrvatskoj

SP počinje za mjesec dana, a izbornik Červar ne zna hoće li Balić i Lacković biti spremni. Odlučio je pozvati i Džombu, koji se oprostio od repke
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija pripreme za nastup na SP-u započet će 26. prosinca okupljanjem u Zagrebu. No izbornik Lino Červar još ne zna sa sigurnošću na koje će igrače moći računati. U utorak će objaviti popis 28 kandidata na kojem će se naći i Mirza Džomba, koji je najavio oproštaj od reprezentacije.
- Mirza će biti na popisu, za svaki slučaj...
Uz Džombu će svoje mjesto na širem popisu naći Ivano Balić i Blaženko Lacković, dvojac koji se oporavlja nakon teških ozljeda.
Dobra je vijest za Červara da je Balić nakon dva i pol mjeseca pauze počeo lagano trenirati. Čini se kako je liječenje hernije diska konzervativnom metodom dalo rezultata te će ponajbolji svjetski rukometaš do početka priprema raditi na podizanju fizičke pripremljenosti.
- Već sam rekao da će, siguran sam, Ivano igrati i 'polumrtav’. Ako postoje i minimalne šanse za nastup, on će nastupiti - uvjeren je Červar.
Do početka priprema trebao bi se oporaviti i Blaženko Lacković. Operaciju trbušnog zida obavio je na vrijeme pa će na SP-u nastupiti potpuno spreman. Trebat će nam zdravi Lac, na zadnjim su nam velikim natjecanjima nedostajali njegovi ubojiti dalekometni šutevi, a lošije su nastupe uzrokovale nezaliječene ozljede.
Zbog ozljeda definitivno su otpali Davor Dominiković i Manuel Štrlek, Renato Sulić najavio je oproštaj od reprezentacije, isto kao i Džomba. No pivot Sulićevih kvaliteta definitivno će nam nedostajati na velikom i fizički iscrpljujućem natjecanju poput Svjetskog prvenstva.
Džombi, Suliću i Dominikoviću, igračima koji su sudjelovali u svim velikim uspjesima naše reprezentacije, Červar će morati naći dostojne zamjene. Domaćinstvo Svjetskog prvenstva podrazumijeva borbu za medalje a konkurencija će biti jača nego ikada...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bole top 15.12.2008.

    barney,daj molim te o cemu ti baljezgas,kako mozes reci da dzomba nemoze igrat ni u zagrebu jedno poluvrijeme,pa sta je stobom nisu mu se noge odsjekle,jesi gledao zadnju utakmicu lige prvaka,ako jesi vidio si da dzomba moze igrat ito jako dobro,nemoj misa pretvarat u slona!!

  • Barney 15.12.2008.

    sad ce me neki popljuvat ali razmmislite malo. Prije svega smatram da je Dzomba igracina kojoj treba priredit dostojan oprostaj od reprezentacije a ne uz pas mater jedan drugom. Ali ako se ne varam na toj poziciji gdje igra Dzomba imamo Horvata, Cupica, i Zrnica. Ako pozove Dzombu, super, ali koga ce od ove trojice eliminirati a trenutno su svi u boljoj formi od Dzombe? Teska je to situacija, moras zvat igraca koji je izabran za najbolje krilo svijeta ali to je bilo prije a ne sad. Cilj Hrvatske reprezentacije bi trebao biti da na domacem terenu osvoji medalju (po mogucnosti zlatnu). Da bi se taj cilj ostvario pored jedne superjake Francuse, Danske, Njemacke, Spanjolske, trebas imati sto siri kadar igraca,a ako se ne varam prijaviti mozes samo 14 igraca. A Dzomba uz sve simpatije navijaca ipak je povredjen i nije sposoban igrati niti u Zagrebu jednom tjedno i to jedno poluvrijeme a kako ce onda odigrati najednom takvom turniru di se gotovo svaki dan igra jedna utakmica. Moze li on to?

  • čavka 14.12.2008.

    ĐOMBA,mooooooooooolimoooooooooooo teeeeeee,voooooooooolimooooooo teeeeee;POMOZI REPKI. SVI SMO UZ VAS!

Komentiraj...
Vidi sve komentare