To je to što me zanima!

Česi možda imaju Pernicu, ali Dinamo ima Bjelka i bilježnicu

Dinamov trener ekskluzivno nam je pokazao bilježnicu u kojoj ima sve treninge, akcije, analize... Akcija za prvi gol Dinama protiv Plzena izgledala je kao da je iz te bilježnice. Bilo je to čisto savršenstvo
Vidi originalni članak

Sjećate se utakmice Dinama u Plzenu? Sve je izgledalo tako dobro dok se Ludek Pernica nije dvaput odlučio prijeći centar. Zabio je češki stoper Dinamu dva gola i okrenuo na 2-1. Podsjetilo nas je to na Liliana Thurama i njegove prve i jedine golove koje je zabio za francusku reprezentaciju. Naravno, kome drugome nego Hrvatskoj.

SRUŠIO DINAMO Pernica je češki Lilian Thuram, a jeftiniji je i od Moharramija...

I Pernici su to bili prvi golovi u karijeri za Viktoriju Plzen. Slavili su Česi u toj prvoj utakmici Pernicu, ali Dinamo je u uzvratio spremio Pernicu u torbu, pobijedio je 3-0 i prošao među 16 najboljih momčadi u Europskoj ligi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovakav presing kakav je Dinamo igrao na Maksimiru dugo nismo vidjeli. Podsjetili su plavi na osamdesete kad su u prvih pola sata lomili suparnike. Česi nisu ni znali što ih je snašlo. Pazite, nije to nekakva drugorazredna momčad, Viktoria je na Bernabeuu prošle godine izgubila od Reala 2-1, slavila je na vrućem gostovanju kod CSKA.

Nije to momčad koja će se uplašiti atmosfere. Ali Dinamo se uz 25 tisuća navijača potrudio da se upravo to dogodi. Činilo se da češki igrači imaju utege od kilu i pol na svakoj nozi. Pa u prvih pola sata nisu prešli centar! 

TAJNA BILJEŽNICE Analiza Bjeličina rukopisa: Pun je ideja, tvrdoglav, energičan...

Dinamo je odigrao čudesnu utakmicu, slavio 3-0 i prošao u osminu finala Europske lige, među 16 najboljih momčadi Europe. Taktički je to savršeno posložio Nenad Bjelica, koji nam je prije prve utakmice u Plzenu pokazao djelić taktike i tajni iz svoje bilježnice u koju zapisuje baš sve otkako je stigao u Dinamo. U toj su bilježnici svi treninzi, sve akcije, analize svih utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjerojatno je tamo negdje i akcija za prvi gol Dinama Plzenu. Kakva je to rapsodija bila, nogometno savršenstvo u četiri poteza. Petkovićev lažnjak pa peta za Olma koji pušta kroz noge i Oršić zabija za 1-0. 

KAKVA GOLČINA Pa ovo je akcija iz udžbenika! Lažnjak, peta, kroz noge i gol

E sad, dali smo Bjeličin rukopis na grafološku analizu. I što smo dobili?

'Pedantan po prirodi, vrlo racionalan i logičan te ništa ne prepušta slučajnostima. Pun je ideja, zna se prilagoditi većini, postojan je i uporan. Prirodno je pun inicijative i teško se miri s neuspjehom'.

Česi, možda imate Pernicu, ali mi imamo Bjelicu i njegovu bilježnicu...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • vozi Miško 22.02.2019.

    Vidiš kako je sve krenulo nabolje i u repki i u Dinamu otkad nema stanovitog "gospodina".

  • johnny001122 22.02.2019.

    a ja imam šestar, pa šta.

  • pomorac11 22.02.2019.

    Ako je netko imao do sada dileme,vjerujem da je više nema!!Bjelica je odličan trener i očito postoji vrlo vrlo dobra kemija između njega i igrača....samo neka to traje!!!Lijepo je vidjeti sretne igrače koji trenera nose na rukama,mislim da to puno govori!!!Dinamo nakon dugo godina diše punim plućima,igra opušteno,uživa u nogometu jer očito nema tenzija u svlačionici,nema cirkusa i nitko im ne "krade"show.

Komentiraj...
Vidi sve komentare