To je to što me zanima!

Čestitke kapetanu: Darijo Srna dobio je licenciju za - trenera!

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Darijo Srna uskoro bi se mogao baviti trenerskim poslom. I nema više nikakve zapreke za to jer je dobio Uefinu PRO-licenciju
Vidi originalni članak

Imamo odlične trenere, a uskoro nam, nakon kraja igračke karijere, dolaze i oni poput Darija Srne. Mislim da će Srna postati trener, i to jako dobar, rekao nam je nedavno u intervjuu bivši hrvatski izbornik Otto Barić.

No taj se trenutak dogodio puno prije nego što je bilo tko mogao očekivati. Donedavni kapetan "vatrenih", naime, u petak je i službeno dobio zvanje - trenera. Predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Andrij Pavelko uručio mu je diplomu s Uefinom trenerskom PRO-licencijom.

- Dobivanje licencije ne znači da se moja igračka karijera bliži kraju - odmah je razjasnio Srna, kojemu važeći ugovor sa Šahtarom ističe na koncu ove sezone.

 

- Još se uvijek osjećam ugodno na terenu. No ova diploma neće mi biti suvišna jer nikad ne znate što se sutra može dogoditi. Međutim moj je prvi posao i glavni cilj igrati nogomet - kazao je Darijo u razgovoru za kanal Ukrajinskog nogometnog saveza na YouTubeu.

Kapetan Šahtara posljednji je u nizu igrača "rudara" koji su dobili trenersku diplomu. Među ostalima, tu su Anatolij Timoščuk, Oleksandr Babič, Igor Duljaj, Mariusz Lewandowski, Vladimir Mazjar, Milan Obradović i Roman Sanjar.

Srna je za Hrvatsku od 2002. do 2016. odigrao rekordne 134 utakmice i zabio 22 gola. Za Šahtar je od 2003. prikupio 321 nastup uz 33 gola. Ove godine u svibnju napunit će 35 godina, no njegova forma s prošlogodišnjeg Eura pokazuje da je daleko od mirovine. Nadamo se da će i u trenerskom poslu, jednom kada objesi kopačke o klin, biti uspješan kao i na samom terenu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mihic82 04.03.2017.

    Licenciju????

  • tukinjo 04.03.2017.

    Cestitke od jednog purgera... i sve najbolje .

  • nikluk20 04.03.2017.

    oh ne.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare