To je to što me zanima!

Četiri gola Luce Tonija, 'vjerovali ili ne' Panioniosa

Priča večeri je ispadanje grčkog Panioniosa nakon vodstva 2-0, a veliku priliku propustio je i Hapoel. Njemački klubovi bili su vrlo uvjerljivi
Vidi originalni članak

Bila je ovo večer njemačkih klubova u Ligi Uefe. Bayern i Bayer zabili su ukupno 11 golova, a primili nisu niti jedan. Prvo ime večeri nesumljivo je Luca Toni, sjajni Talijan koji je Arisu utrpao četiri komada i odveo Bavarce do sigurne pobjede. Kad već dijelimo 'nagrade', recimo i da je grčki Panionios potpuni gubitnik večeri. Ono što su Grci izgubili graniči s onom 'vjerovali ili ne'.

SKUPINA E
Uoči posljednjega kola ovo je bila najmanje atraktivna skupina. Znalo se da dalje idu Spartak, Bayer i Zürich, pa se igralo za prestiž. No ipak su malo pretjerali nogometaši iz Švicarske, koji su prelagodno ušli u domaći dvoboj s gostima iz Leverkusena.

ZÜRICH - BAYER 0-5 (Greško '19, Bulykin '22, '58, Barnetta '50, Kiessling '80)
TOULOUSE - SPARTAK 2-1 (Santos '41, '52 / Dzyuba '61)POREDAK: Bayer 9, Spartak 7, Zürich 6, Sparta 4, Toulouse 3.

SKUPINA F
Iz ove skupine jedino je Bolton bio siguran. Bayern je morao dobiti i to je ozbiljno shvatio. Pogotovo Toni. Trpao je iz svih pozicija, zabio po dva komada u svakom poluvremenu, a priču su zaključili Lell i Lahm. Bragi je tako bila dovoljna pobjeda, u čemu su Portugalci uspjeli i ostavili Zvezdu bez ijednog boda.

BRAGA - C. ZVEZDA 2-0 (Linz '11, Wender '66)
BAYERN - ARIS 6-0 (Toni '25, '38, '64, '65, Lell '78, Lahm '81)POREDAK: Bayern 8, Braga 6, Bolton 6, Aris 5, C. zvezda 0.

SKUPINA G
Tottenham je jedina momčad koja nije imala nikakvih briga prije zadnjega kola u skupini G. Hapoel je čekao poraz Anderlechta da bi mu za prolazak dovoljna bila pobjeda protiv beznadnog danskog Aalborga. Ovaj prvi uvjet je ostvaren, ali na drugom je 'zapelo'. Grci su gubili, izjednačili, pa opet otišli u ponor. Danci sad nisu zadnji u grupi, a Izraelci su propustili ogromnu priliku.
Unatoč porazu od Getafea, dalje ide i Anderlecht.

GETAFE - ANDERLECHT 2-1 (Hernandez '4, Celestini '49 / Théréau '90)
HAPOEL - AALBORG 1-3 (Junior '45 / Risgard '27, Jakobsen '49-11m, Enevoldsen '66)
POREDAK: Getafe 9, Tottenham 7, Anderlecht 5, Aalborg 5, Hapoel 3.

SKUPINA H
Priča večeri svakako je ona iz skupine H. Panionios je pobjeda protiv Bordeauxa sigurno vodila u iduću fazu natjecanja. Francuzi su prolazak dalje osigurali i rezultat im nije bio od presudne važnosti. Kad su Grci poveli 2-0, činilo se da su nestale sve dvojbe. A onda je u 38. minuti Cavenaghi smanjio na 2-1. Tribine je u 74. minuti sledio Tremoulinas. No i remi bi bio dovoljan. Ali sve nade uništio je Moimbe u 86. minuti golom za 2-3. Bordeaux je odigrao sportski i poslao dalje Galatasaray.

PANIONIOS - BORDEAUX 2-3 (Djebbour '5-11m, Markos '19 / Cavenaghi '38, Tremoulinas '74, Moimbe '86)
GALATASARAY - AUSTRIA 0-0
POREDAK: Bordeaux 12, Helsingborg 7, Galatasaray 4, Panionios 4, Austria 1.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare