To je to što me zanima!

Četvrti Globus: Obitelj Kostelić je na skijaškom krovu svijeta!

Kostelići su najuspiješnija obitelj u povijesti alpskog skijanja. Janica i Ivica osvojili su i nevjerojatnih 16 medalja. Zajedno su osvojili čak četiri velika Kristalna globusa
Vidi originalni članak

Jednoga dana moja će djeca biti svjetski prvaci. Bit će na krovu svijeta u alpskom skijanju, ponavljao je Ante Kostelić poput papige dok je sredinom ‘90-ih vapio za financijama ne bi li svojoj talentiranoj djeci omogućio priliku da se jednoga dana bore za skijaške trofeje.

Bivši rukometaš, koji je u jednoj utakmici zabio sva 24 gola za svoju momčad, izabrao je za svoju djecu sport u kojem suci neće moći toliko odlučivati o pobjednicima.

- Samo štoperica i ništa više - često je ponavljao 72-godišnji Ante.

Popularni Gips, koji je nadimak dobio jer je zbog hiperaktivnosti često lomio ruke i noge, u početku nije imao u planu da trenira Janicu.

- Nisam vjerovao da je toliko talentirana. No nisam imao izbora, morao sam je uvrstiti u dugoročni plan treninga - govorio je Kostelić, koji se više vezao uz Janicu dok je bila prva zvijezda svjetskog skijanja.

No kad se Zagrepčanka povukla 2007. godine, Ante se potpuno posvetio treniranju Ivice, koji nakon toga počinje osvajati bodove u svim disciplinama. Svake sezone bio je sve bolji, a eksplozija očekivanja bila je upravo uoči ove sezone.

- U sljedeće četiri sezone Ivica će se boriti za naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa - najavio je Vedran Pavlek na startu sezone.

I nije se dugo čekalo na četvrtu “krunu” u obitelji Kostelić. Bravo, Ivice...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • tamburaš 13.03.2011.

    Žižula, kad si zadnji put j..o? Očito ti nešta fali u životu da se malo ispušeš

  • user_60514 13.03.2011.

    da neki drugi sportasi pogledaju treninge kostelića, mislim da bi nasa hnl postala gledljiva....

  • anna69 13.03.2011.

    bravo ivica i cestitke za rad i trud svim kostelicima , cestitke i cijelom timu, bravo!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare