To je to što me zanima!

Četvrtoligaš namučio Dinamo: Zaboravljeni napadač zabio na povratku, briljirao 16-godišnjak

U revijalnoj utakmici u Oriovcu Dinamo je pobijedio Oriolik 3-1 bez reprezentativaca i s nekolicinom juniora. Jedan od njih, Lukas Zahora, bio je asistent, a u povratničkom nastupu zabio je Deni Jurić
Vidi originalni članak

Dinamo je iskoristio reprezentativnu stanku za gostovanje kod četvrtoligaša Oriolika u Oriovcu, mjestu od 1500 stanovnika u blizini Slavonskog Broda, u povodu 100. rođendana toga kluba. Krnja momčad hrvatskog prvaka, bez reprezentativaca i sa samo 16 igrača u zapisniku, uz dosta muke pobijedila je 3-1.

U revijalnoj utakmici i svečarskom raspoloženju pred oko 1000 gledatelja, u kojoj rezultat Sergeju Jakiroviću vjerojatno nije bio u prvom planu, "modri" su pitanje pobjednika riješili tek sedam minuta prije kraja.

POGLEDAJTE VIDEO: Za koga navijaju na Kosovu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamovi igrači u prvih 45 minuta nisu mogli do gola, ali su ipak vodili zahvaljujući autogolu Lucića. Fantastičan je na njihovu golu bio kapetan Josip Herceg (37), koji je skidao zicere Sandru Kulenoviću i Takuru Kaneku.

Jakiroviću je ova utakmica poslužila da isproba neke igrače iz drugoga plana pa je nakon gotovo sedam mjeseci minutažu u nastavku dobio povratnik nakon ozljede Deni Jurić, a drugi debi imao je Francuz Kevin Theophile, koji je ovaj tjedan stigao kao slobodan igrač.

Nakon sat vremena igre kapetan Stefan Ristovski zabio je za 2-0 pa napustio teren, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je Joaquín Sosa u 69. skrivio penal zbog povlačenja Luke Morbera. Goran Jurić mirno ga je realizirao.

Sedam minuta prije kraja Dinamo je zabio i treći u akciji koju su kreirali igrači s klupe. Theophile je dao dijagonalu za Lukasa Zahoru, 16-godišnjeg sina bivšeg dinamovca Darija Zahore, koji je krasno zavaljao domaću obranu i dao povratnu Juriću, a on nakon lažnjaka ljevicom zabio povratnički gol.

"Modri" će se u Oriovac vratiti 1. studenog, kad je zakazana utakmica osmine finala Kupa protiv istog suparnika, devetoplasirane momčadi Treće nogometne lige istok.

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Pavlek, Sosa, Šutalo, Ristovski - Ljubičić, Bernauer - Halilović, Marin, Kaneko - Kulenović (još su igrali Zagorac, Theophile, Kegalj, Miljak, Zahora i Jurić)

Idi na 24sata

Komentari 19

  • czczczcz 15.10.2023.

    Čuj Tolića,teško pobijedili,još čekamo Gabelu da se javi

  • KešićIsBack 14.10.2023.

    neznaš tko je gori ..dinamo ili Osijek

  • fernandes11 14.10.2023.

    Samo Kaneko 💪💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare