To je to što me zanima!

Challenger: Ivan Dodig izbacio Schüttlera i osigurao finale

U polufinalu jakog Challengera je 25-godišnji Dodig pobijedio devet godina starijeg Nijemca Rainera Schüttlera, inače 93. igrača na svijetu, sa 6-3, 3-6, 6-2.
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nastavlja s vrlo dobrim igrama u završnici godine, pa se tako plasirao i u finale jakog ATP Challenger turnira u Astani. U polufinalu je 25-godišnji Dodig pobijedio devet godina starijeg Nijemca Rainera Schüttlera, inače 93. igrača na svijetu, sa 6-3, 3-6, 6-2. U odlučujućem, trećem setu Dodig je zadržao daleko više snage i pribranosti od suparnika, te je lako uspio osigurati prolaz u finale turnira u glavnom kazahstanskom gradu.

Bio je ovo prvi međusobni meč u karijeri Dodiga i Schüttlera. Dodig je, inače, na ovom dvoranskom turniru postavljen za petog nositelja, a u finalu će igrati protiv Igora Kunjicina koji je, u ruskom dvoboju, u tri neizvjesna seta bio bolji od Konstantnina Kravčuka. Slavio je četvrti nositelj i 129. igrač svijeta pobjedu 4-6, 6-4, 7-5.

Dodig je protiv Kunjicina igrao jednom, ove godine u kolovozu na Challengeru u Istanbulu. Poražen je u meču 2. kola sa 7-5, 6-2.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bjezinamars 07.11.2010.

    Bravo Ivane! Šteta što jedno prije kojih 3 - 4 godine nije počeo ozbiljnije igrat, sad ima 25, mislim da mu je već malo prekasno za nešto veće... vjerojatno će upast u top 100 i odigrat još nekoliko dobrih mečeva ali velim, trebao je davno proigrat, no nije on kriv za to, nažalost je godinama bio tamo di je već bio, i gledao tenis na tv-u umjesto da je trenirao kako spada i igrao tenis !

Komentiraj...
Vidi sve komentare