To je to što me zanima!

Chess boxing: Šah mat! E pa sad ću te nokautirati!

Dvoboj počinje igranjem šaha u ringu. Igra se 4 minute, a onda počinje boks. Runda od 3 minute. Pobjeđuje se nokautom, matiranjem ili odlukom...
Vidi originalni članak

Nakon svih 'ludih' sportova koje smo doživjeli, chess boxing ih vjerojatno sve nadmašuje. Miks šaha i boksa uspjela je spojiti dvije potpune suprotnosti. O čemu se radi?
Dvoboj počinje igranjem šaha u ringu. Igra se četiri minute, a onda počinje boks. Jedna runda od tri minute. Cijeli dvoboj najviše može trajati nakon 11 izmjena šaha i boksa. Može se pobijediti i nokautom, matiranjem ili odlukom sudaca. Dečki na ušima imaju slušalice kako ne bi čuli dovikivanje iz publike.
Sve je počelo još tamo davne 1992., a prvo Svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Tek se posljednjih godina sport počeo znatnije razvijati jer privlači gledatelje, ali još bitnije i sponzore u sve većem broju zbog originalnog koncepta.
Mnogi će reći kako je ovo samo još jedna obična izmišljotina i ludost. I nisu daleko od istine, ali tko voli...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PeGO 17.09.2010.

    a ova vrsta šaha...izmislio je lik iz hrvatske, konkretnije iz ploča...jako zanimljivo za igrat http://www.neretvanskiportal.com/drz-dah-dok-igras-sah/

  • Philly76 17.09.2010.

    haha Dvije stvari su beskrajne: svemir i ljudska glupost. Samo za svemir nisam siguran, Alber Einstein

Komentiraj...
Vidi sve komentare