To je to što me zanima!

Chicago izgubio od Atlante, LA od Dallasa, ozlijedio se Rose...

Košarkaši Atlanta Hawksa i Dallas Mavericksa iznenadili su Chicago, odnosno LA Lakerse u prvim utakmicama konferencijskih polufinala doigravanja NBA lige...
Vidi originalni članak

Nakon što su izbacili Orlando Magic u prvome krugu playoffa, Hawksi su polučili još jedno iznenađenje upisavši pobjedu protiv Bullsa u United Centeru u ponedjeljak. Bilo je 103-95 uz sjajno izdanje Joea Johnsona (34 poena, šut 12-18, trica 5-5) i ponovno dobru rolu s klupe Jamala Crawforda (22 koša).

Utakmicu je odlučila serija 15-2 koju su Hawksi napravili krajem treće i početkom četvrte četvrtine kojom su došli do prednosti 80-71.

Pred drugu utakmicu serije, a igrat će se ona ponovno u Chicagu u srijedu, treba vidjeti hoće li uganuće gležnja zaliječiti Derrick Rose. Osoba upoznata s glasovanjem kazala je medijima je da je vođa Bullsa proglašen najkorisnijim igračem osnovnog dijela NBA lige, što bi trebalo službeno biti potvrđeno tijekom utorka, a upravo o njemu uvelike ovise šanse Bullsa. U porazu je ubacio 24 poena i imao deset asistencija, no iz igre je šutirao slabih 11-27 i niti jednom nije stao na crtu slobodnih bacanja.

Prednost domaćeg parketa već su izgubili i branitelji naslova od kojih je u Staples Centeru bolji bio Dallas 96-94. Mavericksi su kod aktualnih prvaka nadoknadili minus od 16 poena (60-44) prije no što je Dirk Nowitzki (28 koševa, 14 skokova) ubacio ključna slobodna bacanja 20-ak sekundi prije kraja ogleda. Pau Gasol i Kobe Bryant pogriješili su u napadu koji je utakmicu mogao odvesti u produžetak ili domaćinima donijeti pobjedu, Jason Kidd ubacio jedno slobodno bacanje, a Bryantov šut za tri poena i pobjedu ostao je na obruču gostujuće momčadi.

Dodajmo da je Bryant odigrao 81. utakmicu playoffa u kojoj je ubacio minimalno 30 poena. Ispred njega je u toj statističkoj kategoriji samo Michael Jordan sa 109 takvih utakmica.

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istok

Chicago (1) - Atlanta (5) 95-103 (Rose 24p, 5s, 10a / Johnson 34p, 4s, 4il, Crawford 22p)

(Atlanta vodi u seriji 1-0)

Zapad

LA Lakers (2) - Dallas (3) 94-96 (Bryant 36p, 5s / Nowitzki 28p, 14s, Chandler 11p, 9s)

(Dallas vodi u seriji 1-0)

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marko1naj 03.05.2011.

    hahah :D kako gej izgleda ovaj desni lik sa tim rukavima :D vjerojatno misli da je "cool" :D

  • mico orlovic 03.05.2011.

    steta sto nema vise ljudi sto prati nba jer je po meni to najtraktivnija liga svijeta(gledajuci sve sportove),mozda je razlog neprenosenje tekmi na tv ali stvarno je velika steta sto nismo gledali npr 4. utakmicu portland-dallas, 5. ut spursi-memphis i da ne nabrajam,i da gledamo vjerovatno najbolje kosarkase danasnice o kojima bi pricali svojoj djeci (lebron,kobe,wade,durant,cp3,rose,....),a moramo gledati hrvatsku kupus ligu HNL :/

  • mico orlovic 03.05.2011.

    neznam jesam li ja subjektivan ali ja mislim da ce miami lakse nego ocekivano doci do finala(barem sam ja to ocekivo :D),imam neki osjecaj da jos nisu pokazali najbolje sto mogu,a takoder mi je drago zbog dolaska svjezih klubova zeljnih igre i trofeja(memphis,okc,chicago),mislim da ce ovo biti najzanimljiviji playoff u zadnjih dosta god :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare