To je to što me zanima!

Cibona dala otkaz treneru Josipu Vrankoviću!

Nakon dva poraza u posljednja tri dana (Unicaja, Hemofarm), Cibona se zahvalila dosadašnjem treneru zagrebačkog kluba Josipu Vrankoviću
Vidi originalni članak

Nakon samo pet mjeseci pukla je ljubav između čelnika Cibone i trenera Josipa Vrankovića. Cibosi su u zadnjih sedam utakmica igranih u prosincu ubilježili nevjerojatnih šest poraza te je razlaz s mladim trenerom bio očekivan i nadasve logičan.
Kap koja je prelila čašu bio je subotnji gostujući poraz od Hemofarma (88-76), a Cibonini čelnici već su u nedjelju krenuli u potragu za Jokinim nasljednikom. Vremena je jako malo, cibose sljedeće subote (29. 12.) čeka Kup utakmica protiv Cedevite, 3. siječnja 2008. dočekuju Aris u Euroligi, a već 5. siječnja pod Toranj stiže Crvena zvezda.
No stanje na tržištu trenera nije sjajno. Klub želi angažirati stručnjaka koji će uvesti red u svlačionicu te kroz sezonu afirmirati i nekolicinu mladih igrača. Pitanje je hoće li šok-terapija djelovati, posebice na uspavane strance poput Sama Hoskina ili letargičnog Larryja Ayusa. Dodatni problem je i odlazak Amerikanaca, koji će božićne blagdane provesti sa svojim obiteljima u SAD-u te će tjedan dana biti izvan treninga.
Kao potencijalni prvi izbor za novog Cibonina trenera spominje se Ivan Sunara, koji je s Krkom osvojio naslov prvaka Slovenije, a s mladom U20 slovenskom reprezentacijom je bio prvak Europe. Sunara je uz to vodio Zagreb, Zrinjevac i Široki. Uz njega se spominju i slovenski stručnjak Zmago Sagadin te Željko Pavličević.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jelica14 23.12.2007.

    tak treba...drago mi je zbog toga...cibona treba definitivno početi igrati obranu..a u napadu odigrati neku akciju...trebaju nekaj postaviti...

  • Prexico 23.12.2007.

    Nek si nađe novi klub, u kojem će praksu stjecati

  • zeljko_ri 23.12.2007.

    mada je,to mu je najveća mana.Vratit će se kad stekne iskustva i godina vođenja nekog manjeg kluba...

Komentiraj...
Vidi sve komentare