To je to što me zanima!

Cibona došla do 16. titule prvaka pregazivši Zadrane

Cibona je finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske uspjela izvući 0-2 protiv Zadra i potpuno zasluženo došla do naslova. Ovo im je 16 naslov
Vidi originalni članak

Odluka o košarkaškom prvaku Hrvatske past će u večerašnjoj, petoj finalnoj utakmici između Cibone i Zadra. U Draženovu domu 'vukovi' dočekuju Zadrane, koji su seriju doigravanja otvorili nadahnuto, s dvije pobjede. Nakon što je Cibona dobila utakmicu prošle subote u Zagrebu, Zadrani su imali još jednu meč loptu u utorak u Višnjiku. Nisu je iskoristili, a Cibosima su poklonili poentiranje za titulu na domaćem terenu.
Od početka utakmice prošlo je 5 minuta, gosti su agresivnije krenuli, vode šest razlike protiv Cibone, 17-11. Cibona se budi na kraju prve četvrtine i prestiže Zadar serijom od 10 koševa u nizu, za 24-21. Početak druge četvrtine donosi nastavak pogađanja trica, već imaju fantastičnih šest od devet pokušaja. Cibona u naletu na sredini četvrtine već vodi 14 razlike, 'zahvaljujući' nervoznim Zadranima koji su uspjeli upisati tek četiri koša.  Do kraja je tri i pol minute, a Zadrani su se 'trznuli' i rade seriju 9-2 te smanjuju na sedam razlike, 43-36. Kraj je prvog poluvremena, a Cibona je i dalje u vodstvu s osam koševa prednosti (51-43). Zadar se na početku drugog dijela diže na minus četiri, no Zagrepčani ne dopuštaju više. Sredina četvrtine opet im donosi osjetnu prednost od 13 koševa, 64-51. Dvadeset koševa prednosti ima Cibona na ulasku u zadnju četvrtinu, 73-53 i sad samo rutinski mora privesti utakmicu kraju. Zadrani su potpuno potonuli, u ovoj dionici zabili su svega 10 koševa. Pet minuta do kraja susreta Zagrepčani imaju najveću prednost, 83-61. Utakmicu su mirno priveli kraju i slavili 95-73. Došli su tako do 16. naslova prvaka Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • boys 10.06.2010.

    hahahhahahahhahaha

  • user_48140 10.06.2010.

    bravo cibosi zgazit ćemo ih i sljedeći put,i u zadru

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 10.06.2010.

    heja heja cibosi =)...pozdrav iz Slavonije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare