To je to što me zanima!

Cibona i Zagreb izgubili, Split bolji od Širokog

Košarkaši Cibone izgubili su u Beogradu od FMP-a, Budućnost je u Trnskom bila bolja od Zagreba, a Split je na Gripama svladao Široki
Vidi originalni članak

Cibona je bez ozlijeđenih Mulaomerovića i Hoskina u izravnom dvoboju s konkurentom za doigravanje izgubila 80-73. “Vukovi” su odigrali dobro prvo poluvrijeme, imali i 12 razlike, te na odmor otišli s vodstvom od 49-39. Potom je uslijedio pad Cibone, koja je u trećoj četvrtini ubacila samo 9 koševa, a FMP 21. U posljednju dionicu domaćin je ušao s tri koša prednosti, otišao i na plus 10. Tri minute prije kraja Cibona je Rozićevom tricom smanjila na 72-70, no snage za potpuni preokret nije bilo. Najefikasniji u redovima Sunarine momčadi bio je Krasić s 13 koševa, a solidan debi je imao novi Amerikanac “pod tornjem” Corey Williams, koji je upisao 12 poena, kao i Kaštropil. FMP je predvodio Jeremić s 15 koševa.
Zagreb je u Trnskom upisao 17. poraz sezone, u sličnom stilu kao i Cibona. Budućnost je slavila s 83-78. “Mravi” su vodili do posljednjih nekoliko minuta susreta, no Budućnost je u neizvjesnoj završnici došla do pobjede zahvaljujući preciznim izvođenjima “slobodnjaka”. Naime, gosti su posljednih osam koševa zabili s linije slobodnih bacanja. U redovima Zagreba samo su dva igrača imali dvoznamenkast broj koševa – Vladović je zabio 25, Tomić 24. Najefikasniji kod Budućnosti bio je Dragojlović s 18 koševa.
Split je na Gripama sa 86-83 pobijedio pretposljednju momčad na ljestvici, Široki. U posljednju minutu izjednačenog dvoboja ušlo se s 82-82. Karim pogađa jedno slobodno bacanje za vodstvo gostiju, na 84-83 za Split zabija Ivanov, nakon toga Bethel promašuje za novo vodstvo Širokog, a konačan rezultat postavlja ponovno Ivanov. Najefikasniji kod Splita bio je Garnett s 23 koša, dok je goste predvodio Anthony s 18 ubačaja.

NLB LIGA, 22. KOLO
FMP – Cibona 80-73
Zagreb – Budućnost 78-83
Split – Široki 86-83

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare