To je to što me zanima!

Pokorili regiju: Cibona iz svog četvrtog finala osvojila naslov

Cibona je poslije 11 godina donijela Hrvatskoj naslov u ABA ligi nakon što je u finalu svladala Cedevitu 72-59 u beogradskoj Areni. 'Vukovima' je to bila četvrta sreća...
Vidi originalni članak

Kao što je Goran Ivanišević sanjao osvajanje Wimbledona tako su i košarkaši Cibone dugo žudili za naslovom u regionalnoj ligi. 'Vukovi' su baš poput Zeca svoju veliku priliku dočekali u četvrtom pokušaju uzevši titulu ABA lige u hrvatskom finalu usred Beograda. Cibosi su tešku sezonu okrunili trofejem svladavši Cedevitu 72-59 donijevši tako Hrvatskoj prvi naslov u regiji nakon košarkaša Zadra prije 11 godina.

Iako se očekivalo kako će beogradska Kombank Arena biti u potpunosti prazna, u uvodnim minutama susreta tribine su se dobro popunile navijačima oba kluba koji su doputovali iz Zagreba. Nešto veću podršku od ukupno par tisuća navijača na tribinama imala je Cedevita koja je i bolje otvorila utakmicu s četiri koša kapetana Marina Baždarića, no nakon uvodnih pet minuta Cibona se stabilizirala i tricama Šarića i Kusa preuzela vodstvo. 

Na kraju prve četvrtine 'vukovi' su imali prednost od četiri koša, a u drugom djelu vodstvo se samo povećavalo. Sjajno je skakao Šarić, no šut ga nije išao pa je ulogu strijelca preuzeo Rozić i s deset postignutih koševa odveo momčad Slavena Rimca s plus osam na odmor. 

Dario Šarić MVP turnira

U drugom poluvremenu proradio je i šut Darija Šarića koji je odigrao maestralno do kraja utakmice i predvodio svoju momčad u pohodu na naslov. S druge pak strane Cedevita je odigrala izrazito lošu utakmicu, a trener Jasmin Repeša jednostavno nije imao raspoloženog igrača koji bi pokrenuo ostatak momčadi. Nolan Smith odigrao je 'kriminalnu' utakmicu sa samo osam postignutih koševa, i niti jednim skokom ili asistencijom. 

Najučinkovitiji u redovima Cedevite bio je Tomislav Zubčić s 13 koševa, dok je kod Cibone ponovno najbolji bio Dario Šarić koji je proglašen i najboljim igračem Final Foura. Zabio je Šarić u finalu 23 koša, uz 11 skokova, sedam asistencija i pet blokada. Uz njega u redovima 'vukova' sjajan je bio i Marin Rozić s 13 te Jerel Blassingame s 12 postignutih koševa. 

Idi na 24sata

Komentari 255

  • 28.04.2014.

    Zasto,?" pokorili regiju", zasto ne pise pokoeili takmicarsku konkurenciju.

  • 28.04.2014.

    Cestitka Ciboni i Hrvatskoj kosarci.

  • jure23 28.04.2014.

    Hrvatska košarka je stvarala državu, podsjetila nas je na te dane ponosa i slave..

Komentiraj...
Vidi sve komentare