To je to što me zanima!

Cibona ipak ide u stečaj? Bolje uzeti bilo što nego izgubiti sve

Cibona je u petak vjerovnicima ponudila dvije opcije otplate dugova. Do ponedjeljka se moraju izjasniti hoće li ih prihvatiti ili gurnuti košarkaški klub prema stečaju
Vidi originalni članak

Jedna je opcija isplata 50 posto dugova u roku od dva mjeseca, a polovice u dionicama kad klub krene u pretvorbu u dioničko društvo. Prema drugoj opciji, vjerovnici bi dobili 35 posto duga odmah, 35 u razdoblju od tri godine, a preostalih 30 posto u dionicama. Tridesetak vjerovnika od kluba potražuje oko 40 milijuna kuna. Prema prvim reakcijama, većina će prihvatiti jedan od modela, no ne prihvate li baš svi, Cibona bi mogla u stečaj.

- Treba odvojiti korektno od realnog. Ako klub ode u stečaj, tko zna hoćemo li išta dobiti - rekao je Vedran Vukušić, jedan od najokorjelijih vjerovnika. Njemu i Robertu Trohi, suigraču iz Cedevite, Cibona duguje oko dva i pol milijuna kuna, a baš njih dvojica tražili su od HKS-a zaštitu ugovora, pa “vukovi” za završnicu Kupa idućeg tjedna ne mogu registrirati niti jednog igrača pristiglog ove sezone.

- Ova ponuda ima smisla, za razliku od onog što su dosad predlagali - kaže Troha, no i dalje je skeptičan prema obećanjima.

Iako bi mnogi bivši igrači i treneri mogli biti popustljiviji s obzirom na sve što je Cibona učinila za njihove karijere, treba u obzir uzeti i njihove probleme. Neki, poput Velimira Perasovića, praktički dvije godine nisu dobili plaću, a moraju plaćati porez kao da jesu.

Anzulović: Neki igrači su apatični

Ovo nam je najvažnija utakmica, a ja sam s velikom skupinom igrača nezadovoljan, načinom na koji se ponašaju i igraju. Ne priznajem apatiju. Ne zanimaju me oni koji nisu fokusirani, rekao je trener Dražen Anzulović uoči današnje utakmice protiv Crvene zvezde (17 sati) kojom “vukovi” mogu riješiti sve brige oko ostanka u NLB ligi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Tvoj-Spas 05.02.2011.

    ŽELIŠ ZNATI KAKO NAJLAKŠE ZARADITI BEZ TRUDA ? UPIŠI U GOOGLE VISION1X2 I SAZNAJ SVE !

  • JAX 04.02.2011.

    Bijedna dva, evo sad i 3 komentara. Gerijatrijo,nadmašili ste sami sebe. Glavno da sijete bezvezne komentare na namjerno napuhanim tekstovima prosinečkog,i mamića, ali vas boli briga za nesmjerljivo, jedan od navećih brandova u Hrvata. Ma tko vas j..., sami ste si krivi što je važnije glumit mudru budalu nego jaukat o cigoni. EOD

  • isprskanvas 04.02.2011.

    zato sto je drzava puna bandita!prvo triba iskorjenit bandite poput mamića i stimca jer mi vise u hr. nemamo sport sve je namisteno ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare