To je to što me zanima!

Cibona izgubila od Arisa i udaljila se od drugog kruga

Iako s novim trenerom na čelu, Cibona je izgubila i četvrtu utakmicu zaredom u Euroligi. Rezultatom 83-76 bolji je bio izravni konkurent, grčki Aris
Vidi originalni članak

Dugo se mučila Cibona, uglavnom lovila zaostatak za Arisom. Pet minuta prije kraja došli su Zagrepčani na 73-70, ali sljedeća četiri napada nisu realizirali i Grci su odnijeli pobjedu iz Draženova doma. I sada je Cibonina situacija vrlo, vrlo teška... Ali nisu cibosi pobjedu ni zaslužili, utakmica u Euroligi ne može se dobiti ako imaš 13 izgubljenih lopti, ako protivniku dopuštaš da ti skače u napadu u ključnim trenucima, ako jednom 18-godišnjem klincu daješ u ruke lopte odluke...
Ivan Sunara je momčad preuzeo na Badnjak i nije imao previše vremena. Uz to, stigli su i problemi s ozljedama (Mulaomerović i Vukušić nisu ni igrali, a još nekoliko igrača igralo je poluzaliječeno). A pred Cibonom je bila utakmica sezone. Izgubili su utakmicu i šansu da osvoje peto mjesto u skupini. Preostalo je loviti šesto i nadati se da će baš Cibona biti taj najbolji šesti koji ide u drugi krug.
Aris je pod Tornjem vodio najvećim dijelom utakmice i stalno kontrolirao rezultat. Nije to spektakularna momčad, daleko od toga, ali ovosezonska Cibona ni izbliza nije momčad za visoke domete. Odlični centar Jeremiah Massey radio je velike probleme unutarnjoj liniji Cibone, no Grci su na 12 razlike otišli kad je prvi čovjek Arisa bio na klupi. Sredinom treće četvrtine ušao je 18-godišnji Filip Krušlin i donio živost. Serijom 10-0 Cibona je u tim trenucima stigla do 58-58, ali u zadnjih deset minuta sa šest razlike je ušao Aris.
Zbog male mogućnosti rotacije, Sunara je mladom Krušlinu dao čak 15 minuta. Iako je pokazao hrabrost, na parketu se zadržao ipak malo predugo. Daleko od toga da je jedini ili najveći krivac, ali izgubio je dvije lopte u važnim trenucima, bio potpuno bezopasan za koš Arisa i morao je Sunara naći drugo rješenje. Ali nije i Cibona je izgubila.
A izgubila je zato što je očajno igrala obranu, zato što je Sam Hoskin igrao katastrofalno, Tre Kelley ništa bolje. Krasić je ostao bez koša, Rozić također, Andrić je gotovo isključivo radio faule... A bez učinka ovoga društva Cibona može malo ili ništa. I tada je malo koristi od 29 koševa i 6 skokova Chrisa Warrena i 23 koša i 7 skokova Larryja Ayusa. Cibonin omjer pobjeda i poraza sada je 3-7 i drugi krug je sve dalje. A sljedeće na redu je gostovanje u Milanu kod Armani Jeansa.

CIBONA - ARIS 76-83 (20-24, 21-24, 21-20, 14-15)
CIBONA: Warren 29, Kelley 5, Krušlin 2, Krasić, Žorić 4, Vukušić, Andrić 6, Ayuso 23, Kaštropil, Hoskin 7, Princ, Rozić.
ARIS: Castle 3, Terry 11, Serapinas, Wright 13, Kalaitzis 9, Mottola 6, Massey 20, Agadakos 3, Tsaldaris 18, Karadolamis, Tsairelis.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare