To je to što me zanima!

Cibona protiv Splita slavi 30 godina od europskog naslova

Drago mi je da godišnjicu obilježavamo baš protiv Splita. Mi imamo dvije, a oni tri titule europskog prvaka, rekao je Aco Petrović u najavi proslave velike obljetnice
Vidi originalni članak

Cibona će na sutrašnjoj utakmici protiv Splita (Draženov dom, 19 sati) obilježiti 30. godišnjicu svojeg drugog i posljednjeg naslova prvaka Europe, koji je osvojila u Budimpešti 3. travnja 1986. pobjedom protiv Žalgirisa.

- Drago mi je da godišnjicu obilježavamo baš protiv Splita. Mi imamo dvije, a oni tri titule europskog prvaka - rekao je Aco Petrović, pa objasnio kako će proslava proteći na dvije lokacije.

- Od 11 do 14 sati u Arena centru bit će druženje s navijačima, na kojem će biti prisutne i legende kluba. Većinu igrača koji su igrali te sezone vidjet ćemo i uoči same utakmice na parketu.

Na samoj utakmici Cibona će se postaviti izuzetno ozbiljno, iako Split dolazi iz A1 lige.

- Gledao sam ih protiv Zagreba, dobra su momčad koja igra čvrsto i agresivno, imaju dosta mladih igrača, a igra im ima glavu i rep. U utakmicu ulazimo s maksimalnim respektkom i ako budemo na visini zadatka, na razini na kojoj jesmo, ne bi trebalo biti problema - rekao je Damir Mulaomerović, podsjetivši da se na primjeru jučerašnjeg poraza Zadra u Rijeci od Kvarnera vidi da su u Ligi za prvaka moguća svakakva iznenađenja.

NE RUŠIMO ABA LIGU, ALI FIBA NAM TREBA

Aco Petrović objavio je kako će Cibona iduće sezone imati direktno mjesto u ždrijebu novog Fibina natjecanja, iako se svih ostalih 11 klubova iz ABA lige opredijelilo za Uleb.

- Nama to život znači, ne možemo živjeti od jedne utakmice na tjedan, a mjesto u Ulebovu Eurokupu nemamo. Ne rušimo ABA ligu, ali nama je europsko natjecanje imperativ - rekao je izvršni dopredsjednik Cibone, dodavši da će klub iduće sezone imati dovoljno kvalitetnu momčad za sva natjecanja u kojima će nastupati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • klokan_jack 08.04.2016.

    hahah kako pa jučer zadar odigro ?? aeee :D

  • POTPEC 08.04.2016.

    Di su ta dobra stara vrimena kad su naši klubovi puno značili u evropi.

  • zaboljesutta 08.04.2016.

    ako hezonja i saric budu na razini mislim da cedevita nece imat problema! zig zag

Komentiraj...
Vidi sve komentare