To je to što me zanima!

Cibona tek nakon produžetaka prvi put slavila kod Radničkog

Cibona je u 1. kolu regionalne ABA lige slavila na gostovanuju kod Radničkog. Vukovi su nakon produžetaka slavili s 98-94. Prva im je to pobjeda na gostovanju
Vidi originalni članak

U paklenoj atmosferi kragujevačke dvorane "Jezero", pred 3500 navijača Cibona je nakon produžetaka uspjela odnijeti pobjedu nad Radničkim. Cibosi su u 1.kolu ABA lige tako slavili sa 98-94.

Utakmica je čitavo vrijeme bila vrlo izjednačena i dvije su momčadi svoj ogled nastavile u produžecima. Sreća je u nastavku bila na strani zagrebačke momčadi koja je predvođena raspoloženim Damjanom Rudežem odnijela konačno pobjedu.

Susret je otvorio košem Antwain Barbour, ovosezonsko pojačanje Cibone. Gosti su u prvom djelu susreta poveli s tri koša prednosti, no na poluvremenu je razlika ipak bila minimalna, 42:43.

Na kraju heroj u posljednjoj četvrtini tragičar Rudež se na kraju iskupio na promašen šut za pobjedu zbog kojeg je Cibona morala igrati produžetke.

Cibonini su Amerikanci u nastavku susreta bili presudni. U utakmici koja se igrala koš na koš pogoci Harpera i Barboura bili su ključni. 

Svoj je doprinos u produžetku dao i Marčinković, a pobjedu je ipak zapečatio Rudež slobodnim bacanjem u zadnjih četiri sekunde susreta. Pri rezultatu od 96-93 domaći igrač Cankaya Yanus pogodio je samo jedno bacanje, a s druge strane Rudež je ubacio oba za konačnih 98-94 i pobjedu 'Vukova'. 

Najbolji strijelac u Ciboninim redovima bio je Damjan Rudež koji je zabio 22 poena. Brian Matthew Chase postigao je 16, a Antwain Barbour 14 poena.

Kod domaćina su prednjačili David Simon s 23 i Miljan Pavković s 22 postignuta poena.

Cibona i Radnički u međusobnim su ogledima izjednačeni. Obje su momčadi uspješnije na vlastitom terenu. Večerašnja pobjeda Cibone prva je na gostovanju.

ABA liga, 1. kolo:

Radnički – Cibona 98-94 (nakon produžetka)

Cibona: Chase 16, Suton 6, Zubčić 3, Barbour 14, Rudež 22, Marčinković 11, Blajić 0, Lalić 0, Rozić 6, Harper 11, Žižić 9, Kovačević 0.

Radnički: Pavković 22, Sinovec 14, Lučić 2, Milosavljević 0, Simon 23, Moore 2, Gaddefors 11, Birčević 7, Cankaya 5, Mijatović 8, Stojačić 0.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jarunos 10.10.2011.

    @dokaz?? Pa da je partizan izmislio za nas kosarku onda bi vise puta osvojio kup prvaka,kupova od Cibone ,Jugoplastike,a nije osvojio,tek je postao prvak europe 92 na jaja se izvuko,a o kupu kupova samo sanjat moze,vi ste postali klub kad je kecman dao tricu Ciboni,prije toga ste bili prosjecan srpski klub koji ste i ostali,sve vam je kad osvojite nlb-ligu,u europi ste nula bili i ostali .

  • dokaz 10.10.2011.

    PARTIZAN je za sve vas izmislio kšarku!

  • ApsolutnihSto 10.10.2011.

    Jedva čekam tekmu Crvena Zvezda - Cibona. Ekipe koje su nekad bile izvanredne i slavne,a danas kreću od "početka", ako k tome još dodamo navijačko rivalstvo biće to super tekma :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare