To je to što me zanima!

Cibona u paklu beogradske Arene ide po prvi trofej

Košarkaši Cibone u 18.15 sati igraju polufinale protiv Hemofarma. Cibosi su otišli po prvi NLB trofej u povijesti, no zadatak im neće biti lagan
Vidi originalni članak

Otkad je regionalne lige Cibona čeka na trofej pobjednika tog natjecanja. Najbliže tom ostvarenju bili su u sezoni 2003/2004. kad su u neizvjesnom finalu u Zagrebu poraženi od Reflexa 71-70. Uslijedile su godine kad su bili na završnim turnirima, no nikad nisu otišli do kraja. Ove godine, s obzirom na mjesto odigravanja, posao će im biti jako težak. U "neprijateljskom" ozračju u beogradskoj Areni prva prepreka bit će Hemofarm, momčad puna talentiranih mladih igrača, za koju mnogi govore da igra najljepšu košarku u NLB ligi.
- Hemofarm je momčad koja igra pametnu košarku. Dobro su vođeni, a na Final Eightu Eurokupa pobijedili su Dinamo Moskvu. To samo po sebi govori koliko je to ozbiljna momčad. No mi ove sezone imamo snažnu momčad, igrali smo već dobro u Beogradu, ne znam zašto ne bi ponovo - rekao je Davor Kus pred put u Beograd.
Tamo će ih čekati paklena atmosfera, no navijači Crvene Zvezde i Partizana u polufinalu ne bi trebali predstavlajti problem, budući da će se "kačiti" međusobno zbog dvoboja tih dvaju rivala. Hemofarm je iz tog razloga za polufinale najbolji izbor.
- Kompozicijski gledano, više nam odgovara Zvezda, no kad se igra na neutralnom terenu. Imat će i Hemofarm podršku, ali ona će vjerojatno biti manja nego da igramo protiv Partizana ili Zvezde - mišljenja je Marin Rozić, koji je svjestan da pobjeda protiv Hemofarma puno donosi.
- Da, pet bodova za Euroligu je vrlo važno osvojiti, a prođemo li u finale, onda je sve moguće. Mi jako želimo taj trofej, napravit ćemo sve da ga uzmemo.

PRKAČIN: DA NE VJERUJEM U USPJEH, OSTAO BIH DOMA
Da ne vjerujem u uspjeh u Beogradu, ostao bih kući. Znam što tamo možemo očekivati i da posao neće biti nimalo lagan, no to je poseban način odigravanja turnira i bit će bitna inspiracija pojedinaca i kolektiva. U polufinalu nas čeka ozbiljan protivnik, momčad koja igra jako dobro i puna je kvalitetnih igrača. No mi ne zaostajemo, dat ćemo sve od sebe da osiguramo što više bodova za Euroligu i osvojimo trofej - rekao je kapetan Nikša Prkačin, kojeg jedino brine što je Cibona ispala iz natjecateljskog ritma.
- Nakom ispadanja iz Eurolige promijeili smo ritam, no kao što sam rekao, na ovakvim turnirima bitna će biti inspiracija.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slavonac 91 16.04.2009.

    ajmo prka svi zajedno po finale pa naslov!!

  • gmolak 16.04.2009.

    Ajmo Cibosi!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare